23948sdkhjf

Møbelproducent tæt på fordobling: Glæden rodfæster sig ikke helt  

Med et overskud på godt 6 mio. kr. har Hammel Furniture netop præsenteret sit bedste resultat i årevis. På direktørkontoret er blikket dog rettet mod en fremtid, der umiddelbart tegner noget mere usikker.  

Den østjyske møbelproducent, der i 2020 lykkedes med at lande den bedste bundlinje i et årti, fortsatte altså væksten i fjor. Her voksede resultatet før skat voksede fra 3,2 til 6,1 mio. kr., og væksten er hentet i et år, der også har budt på fortsatte investeringer.  

– Vi er stolte over det gode resultat og de projekter vi er kommet i hus med og har sat i gang i det forgangne år, blandt andet er der investeret i robotter, ny CNC og effektivisering og digitalisering af logistikcenteret, fortæller adm. direktør Jens-Ole Staghøj. 

Krig og stigende priser 

Hammel-direktøren afslører endvidere, at virksomheden har en ny hjemmeside, et nyt showroom samt et nyt PIM-system på vej, og trods den fortsatte investeringslyst er man også lykkedes med at polstre pengekassen yderligere. Egenkapitalen er i fjor vokset fra  24,2 til 43,5 mio. kr., og der skulle således være nok at glæde sig over i det østjyske.    

– Men glæden rodfæster sig ikke helt. Det er svært ikke at blive bekymret for, hvad fremtiden mon byder på af udfordringer med krig i Europa og stigende råvare- og energipriser, lyder det fra direktøren.  

På fabrikkerne i Hammel og Skærbæk har virksomheden flere ansatte med ukrainsk baggrund, og her mærker man, hvordan mange er berørte af situationen.  

– Vi gør, hvad vi kan for at tage bedst mulig hånd om vores ukrainske medarbejdere og hjælpe, hvor vi kan i håbet om at skabe en smule tryghed i en turbulent tid, fortæller produktionsdirektør Jacob Helweg.  

Faldende ordreindgang 

Usikkerheder er der altså nok af, og det er svært at vide, præcis hvilken fremtid man som dansk møbelproducent skal indstille sig på.  

– De seneste år med corona har dog lært os at være ekstremt omstillingsparate og det er jeg sikker på, kommer os til gode nu, hvor vi endnu engang går på ubetrådt jord, vurderer Jens-Ole Staghøj.  

I Hammel noterer man sig, at de stigende priser og den usikre situation allerede har smittet af på forbrugsmønstrene, og ordreindgangen hos møbelproducenten er faldende. Ikke desto mindre er ambitionsniveauet fortsat højt. 

– Jeg tror på, at det hele finder sig et leje. Som mange andre i møbelbranchen har vi før oplevet op- og nedgangstider, og vi er altid kommet stærkere ud på den anden side. Vi fortsætter med høje ambitioner og bliver ved med at udvikle os, fastslår Jens-Ole Staghøj.  

Hammel Furniture A/S
mio. kr. 2021 2020
Bruttofortjeneste 40,6 33,3
Driftsresultat 6,5 3,8
Resultat før skat 6,1 3,2
Årets resultat 4,8 2,5
Balancesum 76,9 54,2
Egenkapital 43,5 24,2
Gns. antal ansatte 82 68
Regnskabsåret blev afsluttet 31. december 2021.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094