23948sdkhjf

Hammel vil tage tre nye bidder af verden, når den åbner igen

I Østjylland kom Hammel Furniture ud af seneste regnskabsår med en firedoblet bundlinje, der dels kunne tilskrives coronaens indvirken på kundernes lyst til møbelkøb.  

Ikke desto mindre har møbelproducenten ekstra meget grund til at håbe på, at pandemien snart løsner sit greb om verden. Der er nemlig tre nye markedsindtog på tapetet for virksomheden, der i dag henter 60-70 pct. af sin omsætning på det danske marked.  

– Eksporten skal meget gerne op og fylde i hvert fald halvdelen hos os, lyder det fra adm. direktør Jens-Ole Staghøj, der dog understreger, at det ikke betyder, der skal skrues ned for salget i Danmark.  

Derimod skal den samlede kage gøres større, og de ekstra ingredienser skal findes i flere forskellige dele af verden.  

– Vi vil gerne åbne lidt flere dele af verden op, men i nogle styrede former så vi tager det step by step og ikke hele verden på én gang, fortæller direktøren.  

Tre stadier af klar 

Øverst på listen står det nordamerikanske marked, hvor Hammel Furniture har haft en sælger afsted for at undersøge mulighederne.  

– Og her har vi faktisk en færdig plan liggende i skuffen, så når vi kan få lov, bliver den aktiveret, fortæller direktøren.  

Også Benelux har Hammel Furnitures interesse, og her er planen under udarbejdelse, fortæller Jens-Ole Staghøj ifølge hvem, processen afspejler måden, hvorpå virksomheden generelt håndterer nye indtog.  

– Vi gør det på den måde, at vi først tager ud og undersøger markedet og snakker med vores kontakter derude, og derefter går vi i gang med at lægge en plan for, hvordan det skal eksekveres, lyder det.  

Og mens Hammel altså allerede har haft udsendinge til at undersøge forhold og muligheder i både Nordamerika og Benelux, venter et tredje muligt marked på, at rejserestriktionerne lempes.  

– Vi har kig på Østeuropa, som kan blive rigtig interessant for os, men der er vi nødt til først at kunne komme over og kratte lidt i lakken, fortæller Jens-Ole Staghøj.  

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.095