23948sdkhjf

Møbelproducent tager lokal ko med til fødevaremesse i Herning

Når MCH i weekenden slår dørene op til fødevaremessen Foodexpo, bliver det med et øget fokus på møbler på interiør. Tre haller med over 50 udstillere er dedikeret til møbler og interiør til hoteller, restauranter og caféer, og blandt udstillerne i det nye område kan man blandt andet møde House of Sander, Design District, Thors Design, Ege Carpets og Hübsch.

Hos sidstnævnte glæder salg- og marketingdirektør Daniel Henriksen sig over, at der er kommet øget fokus på de rammer, maden, som messen jo egentlig handler om, serveres i.

- Det er fantastisk for os med det øgede fokus på samspillet mellem mad og indretning, og vi er meget glade for, at indretningsdelen nu bliver en naturlig, integreret del af Foodexpo. Det er vores første gang på messen, og vi ser meget frem til at møde nye kunder og afsøge nye markeder, siger han.

En helt lokal ko

Også hos nordjyske Bent Hansen ser man frem til mødet med de herningensiske messegæster, og især en nyhed glæder man sig til at vise frem. For første gang kan virksomheden nemlig præsentere møbeldesigns klædt i læder, der kan spores fra møblet hele vejen tilbage til den ko, det kommer fra.

I Herning kan man således fremvise produkter beklædt med skind fra økologiske danske køer, der har levet et liv blot et kvarters kørsel fra messehallerne, og ifølge Henrik Hvid Hansen, kreativ direktør og tredjegenerationsejer i virksomheden, er det en dagsorden, der passer godt ind på messen.

 – Det er en holistisk oplevelse at gå på restaurant, og vi tror på, at den danske hotel- og restaurationsbranche er klar til at føre principper om økologi og lokale råvarer videre fra tallerkenen til møblerne, forklarer han.

At huderne i dag kan spores fra ko til et færdigt produkt, er takket være Spoor, der er en del af Scan-Hide.

Med Spoors teknologi, sporbarhedsopsætning og data er læderets rejse fra gård til garveri 100 pct kontrolleret og kan spores tilbage til den enkelte ko.

 – Sporbarhed gør det muligt for os som møbelproducent at garantere, at køerne har levet et økologisk liv på en dansk gård, hvor dyrevelfærden svarer til to ud af tre hjerter i forhold til Fødevarestyrelsens mærkeordning ”Dyrevelfærdsmærket”. Det er indsigter, vi aldrig før har haft tilgængelig i møbelbranchen, og som giver vores møbler en unik historie at fortælle, siger Henrik Hvid Hansen.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094