23948sdkhjf

Produktnyhed fra Dan en gros maskincenter as

Makor Group’s seneste “teknologiske juvel” producerer allerede nu med fuld styrke. Her er tale om et fuldstændig automatisk anlæg til overfladebehandling af høj kvalitet på alle fire sider af emner, som skal bruges til møbel- og indretningskomponenter.
Ny stor teknologisk løsning realiseret af Makor

Makor Group’s seneste “teknologiske juvel” producerer allerede nu med fuld styrke. Her er tale om et fuldstændig automatisk anlæg til overfladebehandling af høj kvalitet på alle fire sider af emner, som skal bruges til møbel- og indretningskomponenter.

Det nye anlæg fra Makor leveres af Dan en gros maskincenter A/S, som er Makor forhandler på det danske marked.

Behandling af seks sider
Makor-anlægget gør det muligt at behandle MDF lister af variende dimensioner fra en minimumlængde på 220 mm til en maximum længde på 2.5m.

Processen består af behandling på 6 sider (4 sider samt forkant og bagkant) af pigmenteret vandbaseret grundlak og derefter UV 100 % akryl toplak.

Behandlingen af emnerne på alle sider bliver opnået takket være et helt nyt system til såkaldt ‘handling’ eller fuldautomatisk håndtering af emnerne, som tillader en real produktivitet op til effektivt 40 m/min.

Effektiv bearbejdningscyklus
Emnerne bliver anbragt på en automatisk vertikal indføder og takket være et system med pneumatiske ilæggere bliver emnerne ført ind i linien på transportbåndet uden at være udsat for gnidninger på emneoverfladen, hvilket garanteret en perfekt kvalitet.

Derefter går man videre med pudsning af det rå/uforarbejdede emne ved hjælp af pudsebånd og pudsebørster, hvor et specielt transportbånd giver mulighed for at pudse korte emner helt ned til 190mm.

Derefter følger en sprøjteautomat med airless pistoler, hvor der bliver påført vandbaseret grundlak, inden emnerne bliver tværoverført i en transversal ovn. Vandlakken bliver tørret med varm luft af to såkaldte ‚wind jet’ hætter med en tørretid på 2,5 min.

Ved udgangen af ovnen er der anbragt en emne-vender, som sikrer, at også den modsatte side af emnet (undersiden) får samme behandling på samme serie af maskiner.

Efter grundlakbelægningsproceduren kan operatøren vælge, om han skal tage de behandlede emner ud af linien, eller om de skal gå videre for at blive belagt med UV toplak.

Herefter følger pudsning af grundlakken med bånd og børster og derefter forvarmning af emnerne ved hjælp af IR bestråling.

Emnerne går nu over til UV sprøjteautomaten, der er udstyret med 6 lavtrykspistoler og lak-forvarmer.

Ved udgangen af UV sprøjtemaskinen er der anbragt en UV ovn med en under-lampe og syv top-lamper. En del af UV lamperne er Gallium camper og en anden del er kviksølvslamper, hvilket garanterer en komplet hærdning af emnerne, der bliver ført gennem ovnen.

Emnet bliver nu vendt om, som i første del af linien, og undergår nu en behandling med UV toplak på den modsatte side (undersiden).

På dette punkt kan emnerne løbe ud af linien takket være en transversal båndudlader, som også tillader manuel afstabling.

Fornyende elementer
Der er flere fornyende elementer ved den nye maskine. Blandt andet har maskinen fra Makor et fuldautomatisk håndterings ’handling’ system, der er baseret på bånd for at garantere en sikker og hurtig bevægelse af emnerne, men også for at garantere emnekvaliteten for alle de krævede emnemål (fra minimum længde 220 mm og op efter).

Samtidig er maskinlinjens pudsere specifikt fremstillet til at opnå en kvalitetspudsning, også af meget korte emner.

Også sprøjteautomater med kontinuerligt transportbånd og med kontrolleret udsugning er fornyende. Sprøjteautomaterne er blevet udtænkt for netop at garantere, at den allerede bearbejdede del af emnet er fuldstændig uden overspray

Desuden er det værd at fremhæve wind-jet tørreovne til tørring af vandbaseret lak, der garanterer tørringskvaliteten, men med energi-besparelse. Det skyldes en optimal behandling af gen-cirkuleringsluften og et koncept med et meget fremskredent isoleringslag.

Til sidst skal nævnes hærdningsovne med UV lamper med en kontrolleret temperatur for at garantere en konstant emission og en forlænget varighed for derved at formindske vedligeholdelsesomkostningerne.

Et andet karakteristisk element i overfladebehandlingsanlægget er kontrollogikken, som er blevet planlagt, så interventionerne, som operatørerne skal foretage på linien, kan blive reduceret så meget som muligt. Det optimerer de operative faser, og set-up tiderne bliver betydeligt kortere.

På den måde er det muligt at producere med en maksimal fleksibilitet, også små portioner af emner, og efter de sidste krav om Just In Time.

I øvrigt er det vigtigt at understrege, at anlægget er blevet realiseret med respekt for arbejdsmiljøet.

Der er lagt vægt på filtreringskarakteristikken og genindvinding af lakproduktet, men især på de bedste løsninger til at understøtte produktionsprocesser baseret på en arbejdscyklus med vandbasis- og 100% UV processer, der fjerner tilstedeværelsen af VOC (organiske flyvende komponenter).

Kilde: Dan en gros maskincenter as. http://danengros.dk

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.219