23948sdkhjf

PP's snedkermester spiller musik hver dag: Det gør noget særligt ved tankerne

Kasper Holst Pedersen overtog sidste år PP Møbler efter sin far, Søren Holst Pedersen.

Han er dermed tredje generation i familievirksomheden, som har produceret de ikoniske Wegner-klassikere som Påfuglestolen og Cirkelstolen.

Kasper Holst Pedersen er selv uddannet snedker, og herunder kan du læse om hans interesser indenfor fritids- og kulturlivet.

Direktørens anden side

  • I Wood Supply´s nye artikelserie ”Direktørens anden side” møder du en stribe direktører fra den danske møbel- og træindustri på en helt ny måde.

  • Vi kører denne artikelserie, fordi idræt, bøger, film, musik og kultur også er en del af fortællingen om de mennesker, der sidder for bordenden.

Det er er søndag og du har tiden for dig selv. Hvilken er din guilty pleasure, som du tør dele med læserne?

- Helt klart at spille musik. Jeg elsker musik, og jeg spiller stort set hver dag på et eller andet instrument – som regel guitar eller bas, men klaveret og saxofonen skal også prøves en gang imellem. Om ikke andet bare 5 minutter.

- Det gør noget særligt ved tankerne, så selv de største udfordringer er til at håndtere. Og oplevelsen af, at man kan lave et lille stykke kunst i nuet, er berigende i sig selv.

Du får ansvaret for musikken til en fest hos gode venner. Hvilken kunstner er den første, du sætter på playlisten?

- Alt efter publikum vil det nok være enten Prince eller Stevie Wonder, og det skulle være noget af det, der virkelig swinger som eksempelvis ”Alphabet Street” (med Prince, red.) eller I Wish (med Stevie Wonder, red).

- Men jeg kunne også godt finde på at åbne ballet med SweDanes’ fantastiske ”Scandinavian Shuffle” fra 1960, for det er simpelthen bare svært ikke at smile, når man hører det musik.

 

Det er weekend, og du vil have en oplevelse i det danske kulturliv. Hvad besøger du?

- For mig er det altid en kulturel oplevelse at komme ind til København, men jeg glæder mig især til at vende tilbage til Designmuseet (Designmuseum Danmark: Dansk og internationalt kunsthåndværk og industrielt design, red.) efter corona-nedlukningen.

- Det er et fantastisk museum, hvor man kan mærke atmosfæren fra 1950’ernes guldalder for dansk design og blive forbløffet over den enorme arv, som vi har i Danmark indenfor møbler og brugskunst.

- En god jazzkoncert med noget lidt eksperimenterende jazz eller måske noget klassisk er også altid et højdepunkt for mig.

Du har netop ansat et lovende talent til dit ledelsesteam. Hvilken bog vil du anbefale vedkommende at læse?

- Jeg anbefaler altid at læse vores ”lille sorte” bog om PP. Jeg har selv skrevet den, og den giver et indblik i, hvorfor PP er noget særligt, og hvad vi brænder for.

- Ellers anbefaler jeg altid alle at se Hans Roslings fantastiske ”Don’t Panic” præsentation om verdens befolkningsudvikling på YouTube. Det er ægte almen oplysning, som alle bør bruge lidt tid på at sætte sig ind i.

 

Du har en lang køretur foran dig. Hvilken podcast sætter du på?

- Jeg hører aldrig podcast, men jeg er storforbruger af P1. For mig at se udgør P1 kernen i public service, og jeg skal altid følge med, så godt jeg kan.

Hvilket sportshold kan få dig til at råbe passioneret ad tv-skærmen derhjemme – og kan du fortælle en anekdote om et højde- eller lavpunkt med samme hold?

- Jeg går ikke så højt op i sport, men jeg må indrømme, at jeg altid bliver grebet af en god fodbold- eller håndboldkamp med de danske landshold.

Hvilke former for sport og motion foretrækker du selv at dyrke i fritiden?

- Jeg sejler af og til, når tiden er til det, og ellers foretrækker jeg at gå eller cykle en tur i skoven. Det sjoveste er nu surfing, som jeg gør meget med min søn, når vi er i Portugal ved Atlanterhavet. Jeg er meget glad for at komme ud til havet, for der føler man virkelig naturens kræfter.

Du skal vise en ven fra udlandet rundt i Danmark. Hvilket stykke arkitektur vil være obligatorisk at vise vedkommende?

- Kunstmuseet Louisiana – det skal opleves! Dets landskab, arkitektur og kunstudstillinger er i verdensklasse.

- Men jeg tager også ofte folk fra udlandet med på en tur rundt i København, hvor der er meget både nyt og historisk at vise og fortælle om. Jeg er ret imponeret over Bjørn Nørgaards byggeri på Bispebjerg Bakke, hvor alt er bygget håndværksmæssigt interessant og i gode materialer, så der kører jeg ofte hen med en udenlandsk gæst.

Artiklen er en del af temaet Direktørens anden side.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109