23948sdkhjf

Containere er dobbelt så lang tid undervejs sammenlignet med før pandemien

I gennemsnit tager det dobbelt så lang tid for en container at nå sin endelige destination, når den sendes fra den østlige til den vestlige del af kloden sammenlignet med før Coronavirussens indtog.

Det viser helt nye tal fra den amerikanske logistikvirksomhed Flexport, der ugentligt udgiver målingen Ocean Timelines Indicator, der måler, hvor lang tid der er på fragt mellem eksportør og importør.

Før pandemien tog det i gennemsnit et sted mellem 45 og 50 dage at få sendt en container fra Asien til Europa. Selv samme container var pr. 2. januar omtrent 108 dage undervejs, før den ankom til destinationen i Europa.

I forbindelse med udgivelse af rapporten, har analyseinstituttet Sea Intelligence knyttet en kommentar til tallene i deres ugentlige rapport. Her hedder det sig.

- Denne ekstreme stigning i transporttiden fører til en tilsvarende stor stigning i efterspørgslen efter containere. Det skyldes ganske enkelt, at hver enkelt container er bundet op på opgaver længere tid end normalt, skriver analyseinstituttet, der forventer, problemerne vil fortsætte langt ind i det nye år. 

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.11