23948sdkhjf

Gulvmand: Ingen fornuft i at lade træer rådne op i naturen

Når man fra myndighedernes side har et ønske om at frede en del af naturen og lægge skovarealer og andet bag hegn og lade naturen gå sin gang, så er det lidt misforstået, mener Claus Balsby fra Dane-Wood i Kolding. Virksomheden fremstiller blandt andet gulve i mange forskellige træ-sorter.

- Det virker på mig helt forkert at lade fine træer rådne op i bunden af en skov. Lad os i stedet udnytte materialet, så CO2’en bliver i træet i stedet for at lade det rådne og frigive CO2’en, siger han.

 - Hvis du ser på et helt træ, så bruger vi ca. 35 pct. af det til produktion. Men at lade fine træstammer forgå i naturen synes jeg er helt forkert. Lad os udnytte så meget af det som muligt, så det ikke ender i en brændeovn, og så lade den resterende del af træet ligge, siger han.

 Også til lydabsorberende vægge

Han henviser også til Sydamerika, hvor man for eksempel i Bolivia til en vis grad bare afbrænder skoven for at få plads til afgrøder. Dermed frigives enorme mængder CO2.

- De rester af træstammerne, som i mange situationer ikke vil kunne anvendes, kan i stedet anvendes til de stadig mere populære lydabsorberende vægge, der laves af tynde lister på en membran, som vi også leverer, siger Claus Balsby.

Dane-Wood beskæftiger 11 medarbejdere, samt hos underleverandører otte medarbejdere, tre mand i København og fire montører.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Medlemmernes egne nyheder
Se alle medlemsnyheder
Mest læste
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Seneste nyheder
Se seneste nyheder
Udvalgte artikler
Udvalgte nyheder fra forsiden
Belysningsvirksomhed henter ny direktør
Holmris B8 rykker ind på 7.100 nye kvadratmeter
Træplantere oplever stor velvilje: 250 hektar privat jord står klar til ny skov
Ser stort og uforløst potentiale: Vinduesproducent åbner endnu et showroom
15 brands inviterer til ny messe
Tvilum lukker fabrik
Andre Nordiske Medier
Building Supply DK
Mester Tidende
Licitationen

Send til en kollega

0.094