23948sdkhjf

Direktør var klar til at sende alle ansatte hjem: Et kæmpe fejlskud

Sit største fejlskud nogensinde. Sådan beskriver Martin Søgaard, direktør hos vinduesproducenten Idealcombi, de forventninger, han havde til virksomhedens seneste regnskabsår.

- Da den anden coronanedlukning ramte sidste efterår, var vi usikre på, hvad der ville ske. Vi havde stort set forberedt at sende alle ansatte hjem, da salgsafdelingen sagde: "Vent lige lidt, det ser ud til, at der sker et eller andet". Så eksploderede salget, og siden kørte vi på fuld damp, forklarer Martin Søgaard til Nordjyske.

Det er første gang, at Martin Søgaard, der har været på tilknyttet vinduesfabrikken i 20 år, kan huske, at man ikke har benyttet sig af arbejdsfordeling eller at sende de ansatte på kursus i lavsæsonen - fordi der simpelthen ikke har været lavsæson i 12 måneder.

Regnskabsåret, der sluttede 30. juni, bærer også præg af, at der i 12 måneder var fuld damp på produktionen. Overskuddet efter skat er det største nogensinde og lyder på 50,2 millioner kroner - forrige år lød overskuddet på 14,6 millioner kroner.

Omsætningen er steget 15 procent og endte på 651,6 millioner kroner.

Forventer tilbagegang

- Vi er rigtig godt tilfredse med resultatet, men det har også været hårdt. Fra at stå i en situation, hvor vi ikke rigtigt vidste, hvad der ville ske, og vi måske skulle afskedige folk, til at køre på fuldt tryk, siger Martin Søgaard.

Usikkerheden omkring Brexit og den første coronanedlukning i foråret 2020 betød ellers, at Idealcombi i forrige regnskabsår måtte indkassere et voldsomt dyk.

- På den baggrund var vi lidt pessimistiske, men det var altså et kæmpe fejlskud, siger Martin Søgaard.

Træerne vokser imidlertid ikke ind i himlen i Hurup Thy. Siden sommer har man som resten af branchen oplevet ustabile råvarerleverancer, ligesom corona og Brexit-efterveer stadig spøger på virksomhedens største eksportmarked.

- Ordrer til England bliver udskudt, da arbejdet på mange byggepladser er forsinket. Sammen med den ustabile forsyningssikkerhed gør det, at det kræver ekstra ressourcer at styre produktionen. Så vi forventer en tilbagegang i overskuddet, siger Martin Søgaard til Nordjyske.

- Sådan et år, som vi lige har været igennem, tror jeg aldrig, vi kommer til at opleve igen, slutter han.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125