23948sdkhjf

Trægulve indtager ny rolle på væggen

Danske arkitekter udfordrer de rene hvide vægge med utraditionelle paneler af trægulve. Et eksempel er restauranten Fox Kitchen i København, hvor væggene prydes af et ornament i lamelparket fra danske Woodfloor.
- Vi har oplevet en stor interesse fra arkitekter, som ønsker at udfordre den traditionelle glatte væg ved at bruge trægulv som ornamentering. De efterspørger derfor faglig rådgivning om alt fra valg af gulvtyper til selve monteringen, fortæller direktør Henrik Andersen fra Woodfloor.

Utraditionel udsmykning
Ifølge Henrik Andersen kaster flere arkitekter sig over en mere farverig og legende stil som afløser for den stringente og stramme minimalisme.

- De ensartede, glatte flader brydes nu af leg med usædvanlige materialer, og her kommer trægulvets utraditionelle udsmykning af væggene helt til sin ret.

Kontrast til tapet og plast
Dette synspunkt deler arkitekt Anders Sælen, som netop er aktuel med et eksempel på trægulvets nye anvendelse. I den fashionable restaurant Fox Kitchen i det arkitektonisk eksperimenterende Hotel Fox, har arkitekten valgt at udsmykke væggene med trægulv.

- Målet med Fox Kitchen var at skabe en meningsfuld kontrast til de designløsninger og overflader, der kendetegner resten af Hotel Fox, hvor især plast, epoxy og trykte tapeter spiller hovedrollerne, forklarer Anders Sælen.

Derfor valgte han stoflige materialer som blandt andet voksbehandlet beton til bordplader og træ til væggene.

Trægulve på væggene er et nyt eksempel på arkitekternes leg med materialer. Her er det væggene i restaurant Fox Kitchen, der er beklædt med lamelparket i birk fra Woodfloor. Birk med bittesmå stave
Gulvet på væggene er Woodfloor’s lamelparket i birk, som har stave så små, at skalaen i træets struktur brydes ned og fremstår som en samlet flade.

- Denne overfladestruktur valgte vi til et stort ornament med lange, skarpe linjer, som blandt andet bevæger sig langs væggen i restauranten, uddyber han.

Foruden den lyse birk til væggene har arkitekten valgt Woodfloor’s valnøddeparket til gulvet. Valnøddetræet blev valgt fordi samme træsort går igen i restaurantens stole og borde, og fordi denne mørkere og lidt grovere parket skaber kontrast til den fine birk på væggene.

Kilde: Woodfloor.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063