23948sdkhjf

Paustian-ejer bløder fortsat millioner

Den aarhusianske erhvervsmand Frantz Longhi, der blandt meget andet er indehaver af Paustian og lillesøsteren Warm Nordic, taber fortsat millioner.

Det viser et nyt regnskab fra Danish Management Group, hvorigennem Frantz Longhi ejer en række af sine selskaber herunder Warm Nordic.

Her endte året med et underskud på 33,5 mio. kr. før skat, og således har holdingselskabet de seneste to år tabt lige godt 70 mio. kr. Dermed er udviklingen gået stik imod forventningerne.

– Resultatet er ikke tilfredsstillende og mindre end det forventede resultat, der var positivt, lyder det i ledelsesberetningen, hvor pandemien fremhæves som den afgørende faktor.

 – Årsagen er fortsat Covid-19, der har påvirket stort set alle datterselskabers resultater i markant negativ retning, bl.a. fordi der i de fleste selskaber ikke har kunnet opnås hjælp fra hjælpepakker vedrørende faste omkostninger i 2020 ligesom en række selskaber har været påtvunget at lukke af myndighederne i perioder som følge af Corona, lyder det.

Især har Frantz Longhis madmarkeder og restaurationer været hårdt ramt, mens datterselskaberne, der beskæftiger sig med energi og ejendomme, kom ud af året med plus på bunden. Imidlertid er designselskaberne med til at trække ned, selvom det et stykke hen ad vejen ser bedre ud end foregående år.

Mindre minusser på møblerne

Gennem Danish Management Group ejer Frantz Longhi Paustian Aarhus Aps, Paustian Design Management 2 Aps samt den unge møbelvirksomhed Warm Nordic. Wood Supply kunne I starten af året fortælle, at også Paustian A/S, der er ejet af Frantz Longhi Design Group A/S, fortsat taber penge, skønt minusset her er blevet reduceret betragteligt.

Og minusserne er også blevet mindre hos de andre møbelselskaber i porteføljen. Således er Paustian Aarhus’ underskud reduceret fra 11,3 til 8 mio. kr., mens Paustian Design Management 2 kom ud af året med et tab på 9,4 mio. kr. mod foregående års 12,2 mio. Også hos Warm Nordic, der blev grundlagt i 2017, er underskuddet skrumpet en smule fra 6,67 mio. til 6,49 mio. kr., og stifteren forventer, at det er næstsidste underskud fra hans seneste skud på designstammen.

 – Ledelsen forventer, at der grundet eftervirkninger af Covid-19 vil være et mindre underskud i regnskabsåret 2021/22, men at selskabet fremadrettet vil have en overskudsgivende drift, lyder det i årsrapporten fra Warm Nordic.

Lidt mere positive lyder forventningerne til det samlede billede. Den aarhusianske erhvervsmand forventer således, at regnskabet for Danish Management Group i 2021/22 ender med et lille overskud før skat.


Foto: Finn Frandsen/Ritzau Scanpix

Danish Management Group A/S
mio. kr. 2020/21 2019/20
Bruttoresultat 44,4 28,0
Resultat af primær drift - 20,1 - 34,1
Resultat før skat - 33,5 - 36,7
Årets resultat - 27,9 - 30,7
Balancesum 596,8 667,1
Egenkapital 220,5 254,1
Gns. antal ansatte 123 169
Regnskabsåret blev afsluttet 30. april 2021.
Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.093