23948sdkhjf

Kronprinsessen portrætteret i Hans Olsens spejlæg

Et stykke dansk design har sneget sig ind på det fødselsdagsportræt, der i denne uge blev offentliggjort i forbindelse med kronprinsesse Marys 50-års fødselsdag. 

Kronprinsessen er nemlig afbilledet i Hans Olsens stol Fried Egg, der blev designet i 1950’erne, og som i 2018 blev relanceret af det nystiftede Warm Nordic.

– Vi er meget stolte og beærede over, at netop Fried Egg stolen er blevet udvalgt af Kongehuset til det smukke maleri, skriver Warm Nordic i en pressemeddelelse.

Ifølge Steffen Løvkjær, kulturhistoriker ved Historic Talks, er valget om at have stolen med på billedet et udtryk for kronprinseparrets interesse for dansk kunst og design. Overfor TV2 peger han på, at portrættet dermed er med til sikre dansk design en ”subtil men umiskendelig markedsføring”.

Portrættet er malet af kunstneren Jesús Herrera Martinéz og blev vist for første gang torsdag til åbningen af særudstillingen "H.K.H. Kronprinsesse Mary 1972-2022" på Det Nationalhistoriske Museum på Fredensborg Slot i Hillerød.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.087