23948sdkhjf

Dansk løsning optimerer norsk vinduesfabrik

Obel-P Automation står bag en løsning til automatisk clipsmontage hos norske Lian Trevarefabrikk. Gevinsten er mærkbar i form af højere kvalitet og lavere omkostninger.
Danske Obel-P Automation har gennem en årrække udviklet løsninger til vinduesproducenter, som reducerer lønomkostningerne, øger kvaliteten og optimerer logistikken.

Virksomheden oplever i disse tider en stigende efterspørgsel på specialløsninger, blandt andet indenfor montering af clips og opskæring af alu-profiler.

- Kunderne har behov for løsninger, som bygger på en standardløsning, men som samtidig kan tilpasses præcist til deres produktion, fortæller teknologichef Ivan Madsen fra Obel-P Automation.

Højere kvalitet og lavere omkostninger
Senest har Obel-P solgt en løsning til automatisk clipsmontage til norske Lian Trevarefabrikk, som dermed både kan spare ressourcer og øge kvaliteten væsentligt.

Ved montering af clips er tolerancerne ofte meget små, hvilket stiller store krav til nøjagtighed i montagen. Kan alu-profilen efterfølgende ikke monteres korrekt, bliver vinduet sårbart overfor sne, regn og slud, forklarer Ivan Madsen.

- Ved manuel montage må flere clips typisk pilles ud og monteres på ny, da de ikke er monteret rigtigt. Hermed forsinkes processen og ressourceforbruget øges. Denne opgave har vi automatiseret og kvalitetssikret med vores løsning, siger teknologichefen.

Han anslår, at Lian Trevarefabrikk med den fuldautomatiske clips-monteringsløsning sparer to til tre medarbejdere. Samtidig opnår fabrikken en bedre kvalitet af de færdige produkter samt større driftssikkerhed.

CNC-styring sikrer bedre materialeudnyttelse
I samarbejde med den norske vinduesproducent har Obel-P Automation udviklet en fuldautomatisk løsning til CNC-bearbejdning og opskæring af alu-profiler til vinduer. Maskinen kan derudover også arbejde med PVC og komposit. Med løsningen øges fleksibiliteten og kapaciteten, mens den interne logistik reduceres.

- Skærelisterne leveres typisk i én stor bunke.Med den nye løsning kan systemet lave CNC-optimering, afviklingsrutiner og bearbejdning – herunder afkortning, boring og fræsning – i én arbejdsgang. Operatøren skal blot følge med på den brugervenlige skærm og sørge for at tage de færdige emner fra, fortæller Ivan Madsen.

Han tilføjer, at systemet sikrer den høj udnyttelse af alu-profilerne ved at udregne den optimale udskæring.

- Med denne løsning får kunden et færdigt produkt i én rutine. Den interne logistik i forbindelse med bearbejdningen, vil praktisk talt være væk, slutter Ivan Madsen.

Obel-P Automation er en del af Obel-P Group og har gennem mange år samarbejdet med de førende vinduesproducenter i Skandinavien om udvikling af højteknologiske produktionsløsninger.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078