23948sdkhjf

Danske Obel-P bejler til Sverige i disse dage

Når danske Obel-P Group er blandt få danske udstillere på fagmessen Trä & Teknik i Göteborg, så er det især for at komme i kontakt med storindkøbere som løsningsleverandører og tekniske chefer på et lukrativt marked som det svenske.

Obel-P Group har siden årtusindskiftet udviklet sig til en koncern, der kan dække det meste af en forarbejdningskæde. Obel-P i Herning, som laver automationsløsninger til et væld af produktioner, med opkøbte kort efter årtusindskiftet af Brødbæk & Co i Vonge tæt ved Horsens, som laver komplette savværksløsninger blev Obel-P Group etableret.

Og i 2008 blev Aagaard i Hadsund føjet til familien. Aagaard laver især udsugningsløsninger, samt transport og opbevaring af træaffald - kort fortalt koncentrerer de sig om biprodukter og udledninger i en træindustri.

Lige for tiden håber gruppen især på at kunne bryde igennem til flere træforarbejdende virksomheder med specialiseret spånudstyr, som kan håndtere netop de spåner, som kunden får biproduceret.

Obel-P Group forsøger blandt andet at lave løsninger, som breder sig over både træproducenten og den aftager, som skal bruge spånerne. For eksempel et energiselskab, som benytter spånerne som biobrændsel.

- Vi har haft en kunde i Norge, som betalte 12.000 kroner om ugen for at komme af med sine spåner, der skulle til destruktion. Ved at skabe kontakt til anden kunde som kunne brænde hans affald i sin kedel, lavede vi en dobbelt løsning med siloer, transportsystemer og truckload til begge kunder, som nu har en end-to-end løsning i håndtering af træaffaldet, og vores norske kunde kan komme af med spånerne gratis, hvilket i sig selv betalte hans løsning, nævner Niels Nicolai Andersen, forretningsudviklingsdirektør hos Obel-P Group.

Artiklen er en del af temaet Trä & Teknik.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093