23948sdkhjf

Markant fremgang hos små og mellemstore virksomheder

Mindre virksomheder i hele landet indenfor byggeri, industri og visse handels- og servicefag oplever de bedste tider i mange år.
- Hele 6 ud af 10 virksomheder mener, at det går bedre end normalt, og 7 ud af 10 virksomheder står derfor også med et regnskab for 2005, der er bedre end regnskabet året før, siger Søren Nicolaisen, cheføkonom i Håndværksrådet, i forbindelse med offentliggørelsen af Håndværksrådets konjunkturvurdering tidligere på ugen.

- Vi har fået svar fra 850 virksomhedsejere, og for hver 10. af dem ”går det over al forventning”. Kun ca. 1 % af virksomhederne fortæller, at det går rigtig dårligt. Virksomhederne nyder godt af, at danskerne har mange penge mellem hænderne - og for industrivirksomhedernes vedkommende også af, at der er fremgang i eksporten. Den seneste tids fremgang skyldes formentlig især den enorme vækst i huspriserne. Det giver en fest her og nu, men med de forventede stigninger i renten vil festen også få en ende.

- Undersøgelsen viser også, at netto 15 % af virksomhederne venter at ansætte flere personer end normalt i løbet af det igangværende vinterkvartal. Det giver ikke anledning til flaskehalse, da ledigheden altid er højere i især byggeriet i vintermånederne.

Der er størst fremgang hos virksomheder i de nye regioner Midtjylland og Syddanmark. Og mindst fremgang i Region Sjælland. I Region Nordjylland er der størst interesse for at ansætte nye medarbejdere.

Her kan du finde Håndværksrådets SMV-konjunkturvurdering

Kilde: Håndværksrådet, http://www.hvri.dk

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079