23948sdkhjf

PP Møbler er under forvandling, men traditionerne sidder i væggene

For PP Møbler i Allerød blev 2020 ikke alene et år, der stod i coronaens tegn. Klassikerproducenten har også været igennem en større omstilling, og skønt snedkermester Kasper Holst Pedersen understreger, at traditionerne stadig sidder i væggene, er langt fra alt ved det gamle.   

– Det ville være forkert at sige, vi er den samme virksomhed i dag, som vi var ved indgangen til 2020. Grundlæggende er meget selvfølgelig stadig det samme – vi er stadig på den matrikel, vi startede på tilbage i 1953, og det er stadig det gode håndværk, der er vores kerne, men vi har det sidste år investeret alt, hvad vi kunne, i at forbedre virksomheden, fortæller Kasper Holst Pedersen, der sidste år overtog det fulde ejerskab af familievirksomheden, som hans bedstefar grundlagde.  

Krævede ekstra forsigtighed 

Ifølge snedkermesteren har der særligt været fokus på arbejdsmiljøet for de omtrent 60 ansatte, ligesom der er arbejdet målrettet på at opgradere produktiviteten og produktionskapaciteten inden for de eksisterende rammer. Også et nyt EDB-system og en ny CNC-maskine er der blevet plads til, og virksomheden, der især er kendt for at fremstille Wegner-klassikere, er således i fuld gang med en modernisering.  

– Vi står i en rivende udvikling, lyder det fra Kasper Holst Pedersen, der imidlertid ikke var forberedt på, at man i omstillingsåret også fik en pandemi at danse med.  

– Det gav jo nogle udfordringer, fordi vi havde en periode i foråret og sommeren med ekstraordinært højt sygefravær – ikke fordi vi havde et smitteudbrud, men når man står med 60 medarbejdere, der er nødt til at møde ind i produktionen, for at forretningen kan fortsætte, er man jo nødt til at være ekstra forsigtig og sende folk hjem, hvis bare de er lidt forkølede, forklarer han og understreger, at det ikke var en gratis omgang.  

Alt taget i betragtning er Kasper Holst Pedersen således også udmærket tilfreds med, at PP Møbler sidste år løftede omsætningen med relativt beskedne 0,5 pct. Ser man alene på bruttofortjenesten er væksten på 13 pct. umiddelbart noget mere imponerende, men her skal fremgangen ses i lyset af de 400 taffelstole til dronningen, der i 2019 satte virksomhedens indtjening under pres 

Farvel til bestyrelsen 

Året bød også på forandringer på de indre linjer, hvor PP Møbler afviklede bestyrelsen for i stedet at nedsætte et advisory board. En beslutning, der ikke mindst hænger sammen med, at generationsskiftet fra Søren Holst Pedersen til Kasper Holst Pedersen blev fuldført.  

– I de år, vi har været to ejere, har det været formålstjenstligt med en bestyrelse, men nu hvor jeg er alene, har den ikke længere samme funktion. Når man har en bestyrelse, sidder den også med et formelt ansvar, og det kan i nogle sammenhænge virke hæmmende, forklarer Kasper Holst Pedersen og fortsætter:  

– For mig er det virkelig vigtigt, at de mennesker, der rådgiver mig, ikke holder sig tilbage, og der kan være lidt højere til loftet i et advisory board, ligesom der er en anden fleksibilitet, der gør, at man kan hente folk ind midlertidigt til at rådgive om specifikke udfordringer.  

Det var dermed en opdateret udgave af den snart 70 år gamle virksomhed, der tog hul på et 2021, som indtil videre har budt på rekordhøj efterspørgsel.  

–  Efterspørgslen var høj igennem hele efteråret 2020, og i 2021 er salget vokset markant, fortæller Kasper Holst Pedersen.  

Lidet overraskende har det betydet ekstra leveringstid på de eksklusive snedkermøbler fra Nordsjælland, men for tredje generation i familievirksomheden er det langt fra alle traditioner og principper, der skal gøres op med.  

– Vores virksomhed vokser organisk, og vi vil ikke sende noget ud i byen eller forcere produktionen med fare for at gå på kompromis med kvaliteten. Vores arbejde skal kunne udvikle sig på håndværkets præmisser, og vi holder fast i vores måde at gøre tingene på, og så må det betyde, at det varer lidt længere med leveringen – og i øjeblikket er der jo rigtig lang leveringstid på mange andre ting også, så vi oplever, at kunderne har forståelse for situationen, lyder det.  

PP Møbler 
mio. kr. 2020 2019*
Bruttofortjeneste 25,5 22,5
Resultat før finansielle poster 0,9 0,7
Resultat før skat 0,5 - 0,3
Årets resultat 0,4 -0,3
Balancesum 35,3 33,8
Egenkapital 8,7 8,3
Gns. antal ansatte 55 49

Regnskabsåret blev afsluttet 31. decenmer 2020.

* I årsrapporten for 2020 skriver PP Møbler, at selskabet har konstateret en fejl med indvirkning på årsrapporten for 2019. Selskabets varelager er fejlagtigt indregnet 538 tkr. for højt i 2019. Korrektionen har medført, at sidste års resultat før skat er mindsket med 538 tkr. og resultatet efter skat er mindsket med 420 tkr., mens balancesummen er mindsket med 538 tkr. og egenkapitalen er mindsket 420 tkr. Sammenligningstallene er blevet tilrettet. 

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109