23948sdkhjf

Stigende priser kostede kendt typehusfirma livet

Stigende materialepriser er hovedårsagen til, at ejerkredsen bag det kendte typehusfirma Kalmar Huse A/S for få uger siden måtte kaste håndklædet i ringen og indgive en konkursbegæring.

Sådan lyder meldingen fra kurator Jan Bruun Jørgensen, der er partner i Andersen Partners Advokatfirma.

- Firmaet har ikke taget højde for de stigende materialepriser i de huspriser, de har givet, fordi der tidsmæssigt er stor forskel på, hvornår man indgår aftalerne, og hvornår man skal bygge og indkøbe materialerne. Det betyder, at dækningsbidraget på sagerne i ordrebogen fortoner sig ud i ingenting, siger han.

Rekonstruktion ser svær ud

Udsigten til underskud på de nuværende ordrer i bogen er medvirkende til, at kurator samtidig skønner, at en rekonstruktion af typehusfirmaet er "svær at forestille sig".

- Det kan godt være, at der er en fyldt ordrebog, men udfordringen er, at der ingen dækningsgrad er på opgaverne på grund af de stigende materialepriser, siger Jan Bruun Jørgensen.

Kalmar Huse A/S beskæftigede ved konkursen over 30 ansatte, der i dag er blevet opsagt.

Jan Bruun Jørgensen fortæller videre, at man aktuelt er ved at danne sig et overblik over de igangværende entrepriser, og han ønsker ikke at oplyse, hvor meget samlet gæld der er i selskabet.

Læs meget mere fra interviewet med kurator og om typehusfirmaets konkurs hos Wood Supplys søstermedie, Licitationen - Byggeriets Dagblad.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.078