23948sdkhjf

Buet gesimsliste snupper førsteplads i fotokonkurrence

Med fotokonkurrencen #snedkermade har Snedkersektionen i DI Dansk Byggeri sat fokus på det gode håndværk. I år dystede 426 fotos om de fine præmier, og med billeder af alt fra boliginteriør over døre og vinduer til køkkener og en kæmpe Lego-mand i træ, er snart sagt alle grene af faget blevet foreviget på Instagram.

- Det har været overvældende at få så mange fotos, og det var utrolig svært at finde vinderne. Vi har vægtet flot snedkerhåndværk og processen bag håndværket, som er med til at gøre snedkerarbejdet unikt, siger chef i Snedkersektionen i DI Dansk Byggeri, Frederik Waitz Søborg, der var med i dommerpanelet.

De tre vinderfotos viser træ og snedkerhåndværk i mange udtryksformer. Lige fra savsmuld og ubehandlet træ til det færdige produkt.

Vinder viser kompliceret snedkerhåndværk

Et enigt dommerpanel har udnævnt Morten Bandelow Winther som vinder af fotokonkurrencen #snedkermade. Morten Bandelow Winther har zoomet ind på den fineste buede gesimsliste, der skal pynte på en massiv egetræsdør. Et flot foto der viser, hvor kompliceret snedkerhåndværk er.

- Godt snedkerarbejde er kendetegnet ved, at man mestrer præcision, nøjagtighed og finish i håndværket. Og det gør Morten Bandelow Winther i den grad, siger formand for Snedkersektionen i DI Dansk Byggeri, Mads Raaschou, der også var med i dommerpanelet.

Andenpladsen gik til Kristian Frandsens foto ”A blast from the past”. Her var det veludførte detaljer på et yderst flot snedkermøbel, der imponerede dommerne.

– Fotoet er taget i en flot vinkel og viser, at snedkerfaget giver mulighed for at arbejde med de helt små finesser, siger Frederik Waitz Søborg.

Poul Madsens foto ”Little project for a kitchen” fik fotokonkurrencens tredjeplads og viser den komplekse proces, der ligger bag snedkerarbejdet – i dette tilfældet arbejdet med en rektangulær lampe med indbyggede, nedsunkne spots. Fotoets samspil mellem værktøj og materialer faldt lige i dommernes smag.

Vinderen får overrakt en CH23-stol i olieret eg med papirflet af Hans J. Wegner fra Carl Hansen & Søn. Andenpladsen modtager et Lyon sofabord, mens tredjepladsen får en serveringsbakke i træ.

Udover præmierne får vinderne vist deres foto på Snedkersektionen og DI Dansk Byggeris kanaler, hvor alle kan få et glimt af førsteklasses snedkerarbejde.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.076