23948sdkhjf

Møbeliværksætter jagter USA-drøm og kloge penge

Med Wood by Schmidt har Kasper Schmidt bygget en virksomhed på sin begejstring for træ og sine skæve idéer. Skønt coronaen blev en kæp i hjulet, håber den spirende møbelmand på, at drømmen snart kan genstartes – allerhelst på et andet kontinent.  

– Jeg er 37 år, jeg er single og har ingen børn eller familie. Så det, jeg allerhelst vil, er at finde en investor og så tage til USA og se, om jeg ikke kan etablere mig derovre, fortæller iværksætteren bag den Næstved-baserede møbelvirksomhed.  

De første tanker om virksomheden gjorde han sig under lærlingetiden som bygningssnedker. 

– Jeg fik den her idé om at udsmykke nogle Syver-stole, fordi jeg synes, de er så kedelige. Så jeg begyndte at dekorere dem med gamle tegneserier, fortæller Kasper Schmidt, der et par år senere gik i gang med at fremstille et sildebensbord til sin kæreste.  

–  Det fik jeg rigtig god respons på, og da jeg fandt ud af, folk syntes, det var fedt, besluttede jeg at springe helhjertet ud i projektet. 

En benhård branche 

Dermed var Wood by Schmidt født, men mødet med møbelbranchen blev i første omgang lidt af en mavepuster.    

– Det er en benhård branche, hvor det er hver mand for sig selv, lyder skudsmålet, der ikke mindst bygger på en af Kasper Schmidts tidligste erfaringer med branchen. 

– Jeg havde lavet et par af de her sildebensborde, som jeg havde sat til salg, og så blev jeg kontaktet af en fra branchen, der var interesseret i at forhandle dem. Desværre gik det skævt, da prisen skulle regnes ud, så jeg opdagede på et tidspunkt, at det slet ikke hang sammen. I stedet for at betale mere, gik han selv i gang med at producere de borde, jeg havde fundet på, og jeg ved, at han i en periode på syv måneder solgte for i hvert fald en million kroner, mens jeg ingenting tjente på det, fortæller iværksætteren. 

Han lod sig imidlertid ikke slå ud. I stedet satte han den kreative hjerne i nye omdrejninger.  

– Jeg havde en idé om, at man kunne lægge kunst ned i de her borde. I stedet for at hænge kunst på væggen, kunne man lægge det ned i den vandrette flade, og derfor gik jeg i gang med at arbejde epoxyen ind, fortæller Kasper Schmidt, der blandt andet fremstiller epoxybordene med firmalogoer.  

– Det har jeg ikke set andre tilbyde, fortæller iværksætteren, der således var fuld af forhåbning, da han sidste sensommer slog dørene op til en butik i det indre København.  

– Men coronaen gjorde det virkelig svært, og vi var for nye til at få støtte, så det hang slet ikke sammen, lyder det fra Kasper Schmidt. 

Butikken måtte derfor hurtigt lukkes igen, og i dag står han i lidt af et vadested.  

– Jeg har været kørt lidt død i de tunge udgifter, så lige nu prøver jeg at genfinde glæden ved arbejdet og sørge for at lave de sjove ting, fortæller han.  

På jagt efter kloge penge 

Og skønt det for Kasper Schmidt er arbejdet med at udtænke og udforme produkterne, der for alvor er sjovt, er han fuldt ud bevidst om, at det ikke er tilstrækkeligt til at drive en forretning.  

– Noget af det, jeg synes, er rigtig svært, er promovering. Det er simpelthen en jungle at finde rundt i, og jeg har nok heller ikke været tilstrækkelig opmærksom på den del, erkender iværksætteren.  

Det er en af grundene til, at han nu er på jagt efter eksterne kræfter, der kan hjælpe Wood by Schmidt videre til næste niveau og forhåbentlig også næste kontinent.  

– Altså på den måde er det nok kloge penge, jeg er på jagt efter. Jeg er, sagt i al beskedenhed, genial til at være kreativ og finde på nye produkter, men det forretningsmæssige kunne jeg godt bruge hjælp til, forklarer Kasper Schmidt, der altså håber, at næste kapitel kommer til at udspille sig i Guds eget land.  

– Jeg har altid været fascineret af USA. Jeg vil gerne fortsætte herhjemme også, men allerhelst vil jeg derover og starte noget op omkring de her skandinaviske møbler, fastslår iværksætteren, der allerede har planlagt en rejse senere på året.  

– Så skal jeg over at præsentere mine ting og se, hvordan de tager imod det.  

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.078