23948sdkhjf

Nordjysk møbelproducent vil indtage USA efter rekordår

Da landet sidste forår lukkede ned, handlede man resolut hos den Aalborg-baserede møbelproducent Bent Hansen. I forventningen om en forestående nedgang, gik de 11 ansatte på arbejdsfordeling, men snart vendte vinden i såvel branchen som i Nordjylland.   

– Jeg tror ikke det er nogen hemmelighed, at coronaen for lige præcis vores branche resulterede i et nærmest omvendt år. Vi plejer altid at blive ramt, hvis der kommer en krise, og jeg havde frygtet, at vi så ind i en halvering af omsætningen, men i stedet blev det altså noget helt andet, fortæller kreativ direktør og tredjegenerationsejer Henrik Hvid Hansen til Wood Supply.  

Kontraktmarkedet i bedring 

Således kunne han i sidste uge fremlægge endnu et rekordregnskab fra møbelproducenten, der i 2019 ramte højeste omsætningsniveau nogensinde. I 2020 fortsatte toplinjen op med en 14 pct. stigning, fortæller Henrik Hvid Hansen, og mens der blev føjet en lille million til bruttofortjenesten, voksede resultatet før skat fra 843.000 kr. i 2019 til 2 mio. kr. Og ifølge direktøren er det især et segment, der har trukket det store vækstlæs.  

– Detailleddet har virkelig gjort det godt, og vi kan godt se, at forbrugerne har brugt meget tid derhjemme, men sidst på året så vi heldigvis også en opblomstring på kontraktsiden, fortæller han og peger på, at det med hensyn til sidstnævnte primært er i hospitality, Bent Hansen gør sig.  

– Og der er jo ingen tvivl om, at hoteller og restauranter blev virkelig hårdt ramt, så det er dejligt at se, at den del for alvor er begyndt at komme igen, lyder det.  

Klar til eksportfremstød  

Også på detailfronten er farten ifølge direktøren stadig høj, om end Henrik Hvid Hansen nødigt vil spå om, hvor længe tendensen kan fortsætte.  

– Der er en rigtig god optimisme, men jeg er lidt spændt på, hvor længe det kan holde – lige nu er det jo snart sagt alle brancher, der kører med 110, og det kan jo ikke fortsætte i det uendelige, lyder vurderingen.  

Ikke desto mindre forventer han, at sidste års niveauer på top og bundlinje som minimum kan holdes fremover, og der er en klar plan for, hvor væksten de kommende år skal hentes.  

– Vi vil rigtig gerne have løftet vores eksportandel, der i dag ligger omkring de 30 pct., og her ser vi store vækstmuligheder, fortæller direktøren, der har særligt høje forventninger til ét nyt marked.  

– Vi har indgået en aftale med en distributør i USA, som vi forventer os rigtig meget af, og som bliver noget af det, vi kommer til at fokusere meget på i år, lyder det.  

Ét marked er blevet for besværligt

Henrik Hvid Hansen ser også fortsat gode muligheder for vækst i det skandinaviske, i Tyskland og i Benelux, mens man til gengæld har skruet lidt ned for ambitionerne i det britiske, der ellers hidtil har haft en høj stjerne hos nordjyderne.  

– Det er simpelthen blevet for besværligt, fortæller han med henvisning til det told- og logistikbøvl, Brexit har medført.  

Han understreger, at virksomheden gør sit bedste for at servicere de eksisterende kunder i den del af verden, og at der også fortsat kommer henvendelser fra arkitekter og forhandlere, der er interesserede i at samarbejde.   

– Så vi har ikke opgivet, men vi går ikke aktivt ud og opsøger nye kunder derovre, slår Henrik Hvid Hansen fast.  

Bent Hansen Møbler A/S
mio. kr. 2020 2019
Bruttofortjeneste 3,8 2,9
Resultat af primær drift 2,0 0,9
Resultat før skat 2,0 0,8
Årets resultat 1,5 0,7
Balancesum 8,8 6,9
Egenkapital 4,1 3,1
Gns. antal ansatte 11 12
Regnskabsåret blev afsluttet 31. december 2020.
Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.062