23948sdkhjf

Hackere, bedrag og fragtrater fik dansk lydmøbelproducent til at rykke hjem fra Kina

Den danske højttaler- og designvirksomhed, Lemus, besluttede for to år siden at tage produktionen hjem fra Kina. Og valget om at satse på "Made in Denmark" har allerede tjent sig hjem, siger direktøren til Børsen.

Lemus bevæger sig både i elektronikindustrien og møbelindustrien, når de kombinerer højttalere og designermøbler i en og samme pakke. Produktionen har siden virksomhedens start været outsourcet til kinesiske samarbejdspartnere.

Men for et par år siden steg fragtpriserne eksplosivt, og da man som følge af et hackerangreb hos en producent måtte hensætte 400.000 kroner til tab på den konto i 2019, så lå beslutningen lige for.

- For os, da vi skulle træffe beslutningen, handlede det om meget mere end tal. Det blev til en værditænkning om, hvor vi gerne vil se virksomheden fem til ti år fremme i tiden. Hvad ville forbrugerne f.eks. tænke om os og vores produkter? Vi vil gerne skabe arbejdspladser i Danmark, siger Rasmus Kastrup, stifter og CEO for Lemus, til avisen.

Hjemtagningen af produktionen til Danmark og danske producenter har i gennemsnit gjort Lemus produkter 20 procent dyrere. Men det har ikke skræmt kunderne væk, lyder det fra direktøren.

Audiovirksomheden Lemus forener klassisk dansk design, high-end lydoplevelser og Smart Home teknologi i eksklusive lydmøbler.

Etableret i 2014 med showroom i København, samt i Aarhus.

Beskæftiger otte medarbejdere.

Lemus har også salg via flere end 100 detailhandlere over hele verden.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.078