23948sdkhjf

Sælger klassikere for en formue: Carl Hansen & Søn sætter 11. rekord i træk

I et nyt årsregnskab sætter den fynske producent af møbelklassikere Carl Hansen & Søn sin 11. omsætningsrekord i træk.

Helt præcis voksede toplinjen i Gelsted sidste år med 5 pct. til 707 mio. kr. mens også bundlinjen nåede højeste niveau i virksomhedens 113-årige historie. Før skat lød resultatet på 93,3 mio. mod 2019’s 36,6 mio. kr. svarende til en vækst på hele 155 pct.

– Jeg er utrolig stolt over i dag at kunne præsentere det bedste årsregnskab i Carl Hansen & Søns historie, hvor både top- og bundlinje sætter rekord. Det er ingen hemmelighed, at det seneste år har bragt stor usikkerhed med sig. Derfor er jeg også særligt stolt af, at maskinerne kører, ordrebøgerne fortsat er godt fyldt op, og at vi oplever vækst på et konkurrencepræget marked, lyder det i en pressemeddelelse fra Knud Erik Hansen, adm. direktør og tredje generation på den familieejede møbelfabrik.

Til Børsen fortalte direktøren tirsdag, at den forbedrede indtjening blandt andet er udtryk for de stordriftsfordele, Carl Hansen & Søn for alvor er begyndt at kunne høste på den øgede volumen.

Stor vækst hos naboerne

Mens væksten på det danske marked sidste år lå på 20 pct., steg appetitten på danske klassikere endnu mere i nabolandene. I Sverige lød væksten på 26 pct. og i Norge 27 pct., mens væksten i Tyskland var på niveau med den danske.

– Efterspørgslen på vores danske designklassikere er større end nogensinde før, både nationalt såvel som globalt. Jeg er utrolig stolt over, at det, der startede som en lille møbelproducent i en baggård på Fyn, i dag er blevet til et dansk eksporteventyr. Vi oplever stor vækst i både vores nabolande, men også på andre vigtige markeder som Japan og Storbritannien, fortæller Knud Erik Hansen.

Mens 2020 altså på langt de fleste markeder blev et fremgangsår, viser årsrapporten, at det så anderledes ud på det amerikanske og canadiske marked. Her faldt omsætningen knap 34 pct. til 72,8 mio. kr. Med en vækst på knap 24 pct. har det japanske marked dermed overhalet det nordamerikanske og er – bortset fra Europa – nu der, hvor den fynske virksomhed afsætter flest møbler.

Fortsat fokus på flagskibene

Det seneste år bød også på endnu flere flagskibsbutikker for Carl Hansen & Søn, der nu er oppe på i alt 13 flagskibe. I 2020 blev fire nye butikker åbnet i henholdsvis Paris, Warszawa, Hamborg og på fabrikken i Gelsted, og virksomheden henter i dag 7 pct. af den samlede omsætning gennem egne butikker.  

– Til trods for at vi har måtte holde lukket store dele af året grundet pandemien, har 2020 været endnu et godt år for vores flagshipstores, der har leveret et positivt resultat, og som i dag står for en betydelig del af vores omsætning. Vi oplever en enorm interesse i vores butikker, og kunderne værdsætter at kunne opleve møblerne på egen hånd og komme endnu tættere på historien bag, siger Knud Erik Hansen.

Hos Carl Hansen & Søn ser man fortsat et stort potentiale i at udvide med nye flagshipstores, og mens enkelte butikker allerede er på vej – blandt andet i Helsinki – er andre i kikkerten.

– Vores flagshipstores har vist sig at være en fantastisk forretning, der ikke blot skaber vækst i virksomheden, men også har en positiv og afsmittende effekt på alle de forhandlere, der sælger møbler fra Carl Hansen & Søn. Derfor har vi en klar ambition om, at Carl Hansen & Søn inden for de kommende år åbner endnu flere butikker i storbyer verden over, siger Knud Erik Hansen.

Troen på, at fremtiden byder på fortsat vækst, er således velforvaret i Gelsted, hvor første kvartal af indeværende år bød på endnu en omsætningsrekord.

– Når jeg ser fremad, forventer jeg, at den rekordstore efterspørgsel på vores danske designklassikere fortsætter – både nationalt og internationalt. Vi har allerede set, at det er en tendens, som fortsætter i Q1 i 2021, så jeg ser meget lyst på fremtiden, lyder det fra Knud Erik Hansen.

Af årsrapporten fremgår det, at møbelproducenten forventer et 2021-resultat, der er omtrent 20 pct. større end i 2020.

Carl Hansen & Søn Holding A/S
mio. kr. 2020 2019
Nettoomsætning 707,2 673,2
Driftsresultat 98,8 45,9
Resultat før skat 93,3 36,6
Årets resultat 71,6 27,7
Balancesum 579,8 522,4
Egenkapital 174,2 132,9
Gns. antal ansatte 1.212 1.458
Regnskabsåret blev afsluttet 31. december 2020.
Kommenter artiklen (1)
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.105