23948sdkhjf

Jysk-familiens sengekæde forhandler om svensk opkøb

Planerne om international ekspansion er nu på nippet til at blive realiseret for Lars Larsen group-ejede Sengespecialisten.

Det oplyser selskabet mandag morgen i en pressemeddelelse.

Sengeproducenten ligger lige nu i forhandlinger om opkøb af den svenske kæde Sängjätten, som har 17 egne butikker i Sverige samt tre franchisebutikker og en omsætning, der i 2019 lød på 170 millioner svenske kroner.

– Lars Larsens dna var jo, at vi skal ekspandere ud over landets grænser, og derfor er jeg utrolig glad for, at vi er i gang med processen om et opkøb af Sängjätten. Vi tror på, at vi kan overføre den succes og positive udvikling, vi har haft i Danmark, til Sverige gennem opkøbet af Sängjätten, udtaler Martin Amstrup Bang, adm. direktør i Sengespecialisten.

Han er derfor heller ikke i tvivl om, at opkøbet er den bedste måde at ekspandere på.

– Der er mange synergier mellem Sengespecialisten og Sängjätten. Vi er begge specialister i søvn med fokus på rådgivning og individuelle løsninger. Begge kæder har et premium sortiment, og så er sovekulturen i Danmark og Sverige meget ens. Samtidig giver det selvfølgelig en stor gevinst, at vi med et opkøb allerede fra begyndelsen får en bred geografisk dækning i Sverige, hvilket giver det optimale udgangspunkt for yderlige ekspansion, fortæller Martin Amstrup Bang.

Syv magre år

Martin Bang Amstrup luftede allerede i efteråret planerne om international ekspansion. Det skete, da han i november kunne fremlægge andet millionoverskud i træk, efter kæden i syv år havde præsenteret det ene underskud efter det andet.

Til Børsen fortalte sengedirektøren i den forbindelse, at det længe har været et ønske for kæden at komme ud over landets grænser. Det har dog været et krav fra bestyrelsens side, at Sengespecialisten først fik styr på at tjene penge i Danmark, hvor massive investeringer i en årrække betød markante underskud. 

Investeringerne har ifølge Martin Amstrup Bang været nødvendige for væksten i kæden, der på seks år er vokset fra 11 til 31 butikker, men nu skrues der altså lidt ned på den front, og i stedet er blikket nu vendt mod udlandet.

Sengespecialisten kom ud af regnskabsåret 2019/20 med en bruttofortjeneste på 53,4 mio. og et overskud før skat på 11,9 mio. kr.

Tidligt ude

Grunden til at opkøbsplanerne bliver offentliggjort, inden handlen er endeligt på plads, er, at den nuværende ejer af Sängjätten, hollandske Beter Bed, er forpligtet til at informere om forhandlingerne, da de kan påvirke aktiekursen.

– Personligt ville jeg helst have ventet til handlen var endeligt på plads, men da vi er enige om langt det meste, kan jeg ikke forestille mig, at det ikke lykkes. Derfor vælger jeg at glæde mig over, at vi nu har fået den perfekte mulighed for at opfylde vores drøm om ekspansion til udlandet, siger Martin Amstrup Bang.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.094