23948sdkhjf

Jysk-familiens sengeselskab har kurs mod udlandet

Efter syv år med underskud fik Lars Larsen Group-ejede Sengespecialisten sidste år vendt skuden, og også det nyligt overståede regnskabsår gav sorte tal på bundlinjen. Med et overskud før skat på næsten 12 mio. kr. gør kæden nu klar til at vende blikket mod udlandet.

–  Vi arbejder aktivt på at udvide vores forretning til udlandet enten gennem at åbne nye butikker eller overtage eksisterende, udtaler adm. direktør Martin Amstrup Bang i en pressemeddelelse.

Sengespecialisten har i løbet af det seneste regnskabsår åbnet fire nye butikker og øget omsætningen med 13 pct., mens resultatet er forbedret med knap 9 mio. kr.

– Vi har nu 31 butikker i Danmark, og selv om vi ikke er færdige med at udvide inden for landets grænser, er tiden helt rigtig til, at vi ser mod udlandet for at fortsætte væksten. Her er det naturligvis en stor fordel at være ejet af Lars Larsen Group, fordi vi dermed har en ejer, der grundlæggende deler ambitionen om fortsat vækst og samtidig har en finansiel styrke, der gør det muligt at foretage de nødvendige investeringer, lyder det fra direktøren.

Et match i sovekultur

Til Børsen fortæller Martin Amstrup Bang, at det længe har været et ønske for kæden at komme ud over landets grænser. Det har dog været et krav fra bestyrelsens side, at Sengespecialisten først fik styr på at tjene penge i Danmark, hvor massive investeringer i en årrække betød markante underskud.  

Investeringerne har ifølge Martin Amstrup Bang været nødvendige for væksten i kæden, der på seks år er vokset fra 11 til 31 butikker, men nu skrues der lidt ned, og i stedet vendes blikket mod Norge og Sverige, hvor man ifølge sengedirektøren har en sovekultur, der matcher Sengespecialistens.

Hvor mange af kædens butikker, der er plads til i Skandinavien, tør direktøren ikke give et bud på, men vejen til markederne kan gå både via nye butiksetableringer og opkøb.

–  Vi kigger på, om der mon findes nogen, som minder lidt om os, som vi kunne overtage og give en overhaling, så det får samme koncept som vores, siger Martin Amstrup Bang til avisen.

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.047