23948sdkhjf

De skal bygge 31.000 kvm kontorknudepunkt i træ

Opdateret 08:18 med citat fra direktør i NCC Danmark, Palle Bjerre Rasmussen.

Der er nu sat navn på den totalentreprenør, som, Bygningsstyrelsen mener, skal opføre det kommende over 31.000 kvm store statslige kontorknudepunkt i Odense. Det oplyser Bygningsstyrelsen i en pressemeddelelse.

– Nu ser vi frem til dialogen med bygherre om de sidste detaljer, så vi kan få kontrakten på plads og komme i gang med byggeriet, som er et vigtigt projekt i Odenses spændende byudvikling, siger direktør i NCC Danmark, Palle Bjerre Rasmussen, i en kommentar på LinkedIn.

Entreprisen er tildelt NCC efter sidste og bedste bud fra de i alt tre prækvalificerede totalentreprenører. Foruden NCC har A. Enggaard og Züblin været prækvalificeret.

Den 10 dages standstill-periode kommer nu, og forventningen er at indgå kontrakt med NCC inden sommerferien.

Ifølge Bygningsstyrelsen beskriver NCC i sit tilbud blandt andet "gode løsninger på funktionalitet og fleksibilitet både med hensyn til indretning og tekniske installationer, hvilket også gavner indeklimaet og arbejdsmiljøet".

Fakta: Statsligt kontorknudepunkt i Odense

Bygherre: Bygningsstyrelsen

Totalentreprenørhold: NCC, C.F. Møller Architects og Moe

Omfang: 31.000 kvm plus 5.500 kvm kælder

Antal statslige arbejdspladser: 1.600

Forventet indflytning: 2025

Adresse Lerchesgade 35, 5000 Odense

"Samtidig tilgodeser arkitekturen visionerne for området og inviterer for eksempel både offentligheden og de kommende medarbejdere i bygningen til at bruge udendørsarealerne", lyder det i en nyhed på styrelsens hjemmeside.

Her fremgår det videre, at det er krav, at de bærende konstruktioner skal opføres i træ. 

- Alle tre tilbud var af høj kvalitet og efterkommer kravet om anvendelse af træ i de bærende konstruktioner frem for beton eller stål. Vi er naturligvis tilfredse med, at udfordringen til branchen viser sig at være realiserbar både i forhold til det bæredygtige og til de krav, vi altid stiller til en moderne, fleksibel arbejdsplads. Vi ser frem til at fortsætte med projektet i samarbejde med NCC's hold og Odense kommune, siger vicedirektør i Bygningsstyrelsen Signe Primdal Lyndrup.

– Ved at vælge en løsning med en bærende konstruktion i træ er Bygningsstyrelsen med til at flytte branchen, så det bliver mere naturligt at tænke på træ som et alternativ til de mere traditionelle byggematerialer som stål og beton, siger Palle Bjerre Rasmussen og påpeger, at NCC i den nordiske koncern har opført flere markante byggerier af træ gennem de senere år.

Byggeri til 800 millioner

Ti statslige institutioner samlet på Lerchesgade

1. Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering

2. Familieretshuset (tidl. Statsforvaltningen)

3. Skatteankestyrelsen

4. Danmarks Frie Forskningsfond

5. Skatteforvaltningen

6. Socialstyrelsen

7. Miljøstyrelsen

8. Spillemyndigheden

9. Studenterrådgivningen
10. Studievalg Fyn og Danmark

Det nye kontorknudepunkt skal være bæredygtige og moderne kontorer for en række af de statslige institutioner, der er lokaliseret i Odense. I alt skal kontorknudepunktet have plads til cirka 1.600 statslige medarbejdere fra 10 statslige institutioner, som allerede i dag har bopæl i byen. Betegnelsen kontorknudepunkt dækker over, at institutionerne kan dele faciliteter som for eksempel kantine, reception og mødefaciliteter. 

Udgifterne til byggeriet forventes at ligge på omkring 800 mio. kr. i alt., lød det i forbindelse med præsentationen af projektet i januar 2020.

Sweco er Bygningsstyrelsen bygherrerådgiver på kontorprojektet. Nord Architects er underrådgivere til Sweco.  

Foruden standstill-periodens udløb, er projektets gennemførelse betinget af de bevilgende myndigheders endelige godkendelse, og at der i samarbejde med Odense Kommune tilvejebringes det nødvendige plangrundlag, beskriver Bygningsstyrelsen videre. 

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.093