23948sdkhjf

Tilladelsen er i hus til 31.000 kvm træ-kontorhus

Byggetilladelsen til Bygningsstyrelsens kommende kontorknudepunkt i Odense, WoodHub, er i hus. Dermed kan et af Danmarks mest moderne

Bygningsstyrelsens store kontorbyggerier i træ, WoodHub, i Odense kan begynde at tage form – byggetilladelsen er landet til det 800 mio. kr. dyre projekt.

– Det her er for alvor startskuddet til skabelsen af Danmarks største træbyggeri. Det første, vi går i gang med, er at etablere en byggegrube, hvorefter vi graver ud til parkeringskælderen, siger Lars Ørvad Nielsen, sektionsdirektør i NCC, der er totalentreprenør på projektet, i en pressemeddelelse.

Nedrivningen på af den eksisterende bygning på Lerchesgade 35 i Odense, som P. Olesen har stået for, er afsluttet, og det rå byggelandsskab kan nu omdannes til en byggeplads.

WoodHub - Statsligt kontorknudepunkt i Odense

Adresse: Lerchesgade 35, 5000 Odense

Bygherre: Bygningsstyrelsen

Totalentreprenør: NCC

Arkitekt: C.F. Møller Architects

Rådgivende ingeniør: Moe

Størelse: 31.000 kvm, derudover 5.500 kvm kælder

Budget: 800 mio. kr.

Antal arbejdspladser: 1.600 - syv statslige institutioner flytter ind i det store træhus – efter planen i begyndelsen af 2025

Over sommeren har der været fokus på at klargøre byggepladsen til det arbejde, der nu kan gå i gang.

Fremover skal grunden ved havnen huse syv statslige institutioner med 1600 medarbejdere. Det bliver et kontorknudepunkt på 31.000 kvm med bærende konstruktioner i træ plus 5.500 kvm parkeringskælder.

Det er NCC’s funderingsafdeling, Hercules Fundering, som er de første på byggepladsen. De store spunsmaskiner er kørt ind på pladsen for at skabe fundamentet for det kommende træbyggeri.

Blandt leverandørerne til kontorhuset er Taasinge Elementer, som i sommers indgik kontrakt med NCC om at levere godt 7.000 kvm tagelementer og 8.000 kvm facadeelementer. Taasinge Elementer har samarbejdet med NCC-teamet om WoodHub-projektet siden tilbudsfasen. 

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler
Udvalgte nyheder fra forsiden
Trægrossist indtager nyt land i en nedgangstid
Emballagevirksomhed tjener halv milliard på to år
Forlig om millionerstatning efter konkurs i trævirksomhed
Nyt fra bestyrelser og direktioner
Træfonden sætter ny mand i front
Ny analyse: Prisen på byggematerialer sætter rekord
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.111