23948sdkhjf

Velfærd med visioner

Velfærdskommissionens rapport har det helt rigtige sigte: At gøre Danmark i stand til at have et af verdens bedste velfærdssamfund - også i fremtiden. Men denne vision kan vi ikke nå, uden at vi er villige til at ændre på den måde, vi i dag har skruet vores velfærdssystem sammen på.
Sådan lyder meldingen fra Dansk Industri i en kommentar til Velfærds-kommissionens rapport.

- Vi når kun visionen, hvis de nuværende generationer er villige til at arbejde længere for herved at skabe bedre muligheder både for sig selv og for de kommende generationer. Det er i bund og grund det, hele diskussionen om fremtidens velfærd handler om, siger adm. direktør Hans Skov Christensen.

Ifølge den administrerende direktør er rapporten fra Velfærdskommissionen et godt fundament for politikerne, der gør dem i stand til at træffe de nødvendige beslutninger.

- I takt med den positive udvikling, at vi alle lever længere, bør vi samtidig erkende, at der er brug for os på arbejdsmarkedet i flere år end tilfældet er i dag. Alene den demografiske udvikling betyder, at vi hvert år bliver markant færre på arbejdsmarkedet. Det er dét, der er nyt. Det er hér, den helt store udfordring ligger. Derfor må vi gøre alt for at forlænge det aktive arbejdsliv, og her er en afskaffelse af den nuværende statsstøttede efterlønsordning et nøgleinstrument, siger Hans Skov Christensen.

- Vi står med en kæmpe udfordring i at få integrationen til at lykkes bedre. Danske virksomheder løfter i dag en stor del af denne opgave, og vi vil bidrage yderligere. Men det er en vanskelig opgave, når halvdelen af alle indvandrere slet ikke har kontakt til arbejdsmarkedet. For de indvandrere, som er i arbejdsstyrken, er det lykkedes at få mange flere i job. Nu må fokus rettes mod dem, der fastholdes i offentlig forsørgelse uden for arbejdsstyrken, siger DI's adm. direktør.

- Danmark nyder godt af at være en åben økonomi og et åbent samfund. Det gælder også indvandring af udlændinge, der ønsker at bidrage til det danske samfunds udvikling gennem beskæftigelse og aktiv selvforsørgelse. Derfor skal vi være varsomme med stramninger, der kan få som konsekvens, at vi udelukker arbejdsomme og dygtige mennesker, herunder de højtuddannede, som vi jo netop gerne vil tiltrække fra udlandet, fordi de tilfører vores samfund ny viden, vitalitet og dynamik, siger Hans Skov Christensen.

DI mener, at det er positivt, at Velfærdskommissionen kaster lys over de negative effekter af de alt for høje danske skatter på arbejde, og er helt enige med Velfærdskommissionen i, at det vil være gavnligt for dansk økonomi at sænke skatten på arbejde.

- Men en lettelse af den højeste marginalskat fra 63 til 59 pct., som Velfærdskommissionen foreslår, er ikke tilstrækkeligt til at få dygtige udlændinge til Danmark, holde på de udlandssøgende danskere og få danskerne til at uddanne sig mere eller tage en ekstra tørn på jobbet. Målet bør være, at vi højst skal betale 50 pct. i skat af en ekstra indkomst, siger Hans Skov Christensen.

Kilde: Pressemeddelelser fra Dansk Industri.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078