23948sdkhjf

Kan man slå et træsøm i en facade uden at ødelægge begge dele?

Det korte svar er ja. Og det er netop, hvad entreprenørvirksomheden Logik og Co for første gang har givet sig i kast med på hele den udvendige beklædning af det nye fælles klubhus for Roklubben SAS og Bryggens Kajak Klub.

- Det har altid været vigtigt for os at tage et stort ansvar på bæredygtighedsfronten. Træsømmene kan være en vigtig investering i fremtidens bæredygtige byggerier. Håbet er derfor, at vi kan gå foran som et godt eksempel og inspirere andre til samme bæredygtige retning, fortæller daglig leder i Logik & Co, Balder Johansen.

Træsømmene er fremstillet af bøgetræ og harpiks og er skudt ind i facaden med en trykluft-sømpistol ved opførelsen af det nye klubhus. Det er med til at danne friktion og varme og danner samtidig en stærk og holdbar binding i træet.

Undgår kuldebroer

Sammenlignet med almindelige metalsøm har træsømmene ifølge Balder Johansen også en lang række fordele:

- I modsætning til befæstelseselementer af stål eller andet metal er træsømmene et grønt byggeprodukt. De kan nemt skæres over og efterlader et helt nyt materiale til genbrug, og de er modstandsdygtige over for insekter på grund af harpiksindholdet, fortæller Balder Johansen og fortsætter:

- Udvendig træbeklædning med metalsøm giver ofte misfarvninger på træet, hvis sømmene ruster med tiden. Træsømmene er derimod usynlige og forhindrer, at der kommer kuldebroer i materialerne.

Engrosvirksomheden Carl Ras er den første danske forhandler af LignoLoc træsømmene, som man nu har leveret til Logik & Co.

Bæredygtigt og holdbart klubhus

Det nye klubhus ved Islands Brygge skal erstatte de gamle udtjente bygninger, som medlemmerne af både Ro- og Kajakklubben har anvendt igennem årtier.

- De får et større og langt mere energivenligt klubhus i to etager, hvor de både kan separere sig i eget klublokale og lave fælles aktiviteter for begge klubber, fortæller Balder Johansen.

- Med det nye klubhus får de plads til alle deres kajakker og robåde og et stort fælles træningsrum i underetagen med trænings- og romaskiner. Ovenpå kan de se frem til lækre fællesrum, gode bade- og omklædningsfaciliteter og en balkon med udsigt over havnen.

 

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.062