23948sdkhjf

Jysk-ejer har milliarder klar til opkøb af gamle familievirksomheder

Investeringsselskabet Lars Larsen Group gør klar til at investere milliarder i opkøb, og særligt gamle familievirksomheder står højt på ønskelisten.

Det skriver Børsen.

Til avisen fortæller Jesper Lund, adm. direktør i Lars Larsen Group, at man især vil gå efter større selskaber med en omsætning på den gode side af en halv milliard, og han betegner investeringsjagten som ”et pænt stort fokus” for selskabet i øjeblikket. Jesper Lund, der har stået ved roret i Lars Larsen Group i et år, peger på, at Jysk-familiens selskab kommer med en forståelse for betydningen af familieejerskab og en langsigtet investeringshorisont.  

– Vi går ikke ind for at købe, udvikle og sælge. På den måde adskiller vi os nok fra en kapitalfond. Og vi kommer ikke ind og siger, at virksomheden skal ændres fuldstændigt. Vi kommer ikke med en skabelon og banker ned over hovedet på familien og siger, at nu skal I gøre det på vores måde. Vil vi gerne være med til investere i virksomheden og lade den udvikle sig med respekt for det, der er skabt, siger han til Børsen.

Balancen skal udjævnes

Lars Larsen Group er ejet af Jysk-arvingerne Jacob og Mette Brunsborg. For lidt mindre end et år siden lancerede selskabet en ny strategi med det formål at øge investeringerne i både værdipapirer, ejendomme og virksomheder, og dermed slå hul på den 17 mia. store formue, der i årevis har ligget så godt som uberørt hen.

Jacob Brunsborg, bestyrelsesformand i Lars Larsen Group, præsenterede i foråret visionen om, at man via investeringer på sigt skal hente et lige så stort overskud, som man i dag gør via kronjuvelen Jysk.

– Jysk skal fortsætte i samme høje tempo som nu, og det selskab er et yderst velsmurt lokomotiv i fart. Vores mål er, at balancen i vægtskålen udjævnes, så Lars Larsen Group en gang i fremtiden reelt vil kunne klare sig uden detailhandel, hvis der skulle blive behov for det, udtalte Jacob Brunsborg i februar 2020.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11