23948sdkhjf

Jysk-ansattes bonus decimeret efter udfordrende år

Selvom Jysk i slutningen af september kunne afsløre, at 2021/22 blev endnu et rekordår i den familieejede koncern, er der skåret markant ned på bonusudbetalingen til de danske ansatte. Mens der i fjor blev fordelt 22 mio. kr. blandt koncernens butiksmedarbejdere, lyder det samlede beløb i år på 1,9 mio. kr.

Det oplyser Jysk i en pressemeddelelse.

– Jeg er glad for, at vi igen i år kan udbetale salgsbonus til vores medarbejdere. Der er noget færre, som får bonus i år end tidligere, men det er heller ingen hemmelighed, at det har været et udfordrende år – også for Jysk, udtaler Bo V. Andersen, country manager for Jysk Danmark.

Forskellen fra tidligere år skyldes, at Jysks bonussystem er baseret på den fremgang, den enkelte butik har haft i løbet af året, og de 1,9 mio. kr. er derfor fordelt mellem medarbejderne i 36 af Jysks i alt 110 danske forretninger. I snit har hver medarbejder i de pågældende butikker fået udbetalt 6.100 kr., men ifølge Bo V. Andersen kan alle koncernens medarbejdere være godt tilfredse med resultatet af seneste års strabadser.

– Bonus eller ej, så kan alle medarbejdere være stolte af deres indsats for at give vores kunder et godt tilbud. At kunderne generelt køber lidt mindre end før, skyldes formentlig, at folk holder lidt mere på pengene i usikre tider, vurderer han.

Bonus for arbejdsmiljø

På distributionscentret i Uldum har samtlige af de omtrent 630 ansatte igen i år fået udbetalt bonus, og her måles ikke på vækst men på parametre som sikkerhed og effektivitet.

– Formålet med bonusordningen er at motivere vores medarbejdere til at arbejde effektivt og sikkert. Vi gør meget for at undgå arbejdsulykker og generelt forbedre arbejdsmiljøet. Det kan bonusssystemet være med til at sætte øget fokus på, siger Henrik Gromada, logistics manager for distributionscentret i Uldum.

På distributionscentret er der i alt udbetalt 4,3 mio. kr. i bonus svarende til, at hver medarbejder i gennemsnit har høstet 6.800 kr. som tak for indsatsen. I fjor lød de distributionsansattes bonus i snit på 8.600 kr.

Karrig med detaljerne

Selvom Jysk i september kunne afsløre, at omsætningen det foregående år var vokset til et nyt rekordniveau på 36,2 mia. kr., svarende til en fremgang på 11 pct., var koncernen noget karrig med detaljerne.

– Med et meget specielt år bag os har vi leveret et flot resultat på omsætningen, lød vurderingen fra adm. direktør Jan Bøgh, der imidlertid ikke oplyste andre nøgletal i den forbindelse.

Hvor stor en del af årets vækst, der har fundet vej til bundlinjen, må vi altså vente med at få svar på, til årsrapporten lander 24. november, men at også Jysk slår med konsekvenserne af en verden i uro, står allerede klart.

– Vi oplever tydeligt, at forbrugerne er begyndt at holde lidt igen. Væksten i både omsætning og kunder var mere udtalt før sommer, lød det i september fra Jan Bøgh, der overfor Finans uddybede situationen:

– På samme tid har vi hastigt stigende omkostninger. Det lige fra el og energi i butikkerne til råvarer og andet. Så den globale udvikling skaber nye udfordringer - også for os, fastslog Jysk-direktøren.

Læs mere om: Jysk
Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Medlemmernes egne nyheder
Se alle medlemsnyheder
Mest læste
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Seneste nyheder
Se seneste nyheder
Udvalgte artikler
Udvalgte nyheder fra forsiden
Holch Povlsens designselskab føjer ekstra ciffer til millionoverskuddet
Inflationen falder en smule i eurolandene
Københavnsk møbeltrio konkurs
Nyt samarbejde ser dagens lys på Formland
Finansdirektør forlader TCM Group
Pessimistiske virksomheder forventer færre i arbejde
Andre Nordiske Medier
Building Supply DK
Mester Tidende
Licitationen

Send til en kollega

0.109