23948sdkhjf

Efter brand på møbelfabrik: Vi har mødt stor fleksibilitet og velvilje

I oktober hærgede en brand Skødstrup Trædrejeri, hvor flammerne på en enkelt nat åd sig igennem 1500 kvm produktionshal og møbelfabrikkens efterbehandlingsfaciliteter.

Virksomheden, der blandt andet leverer komponenter til nogle af landets producenter af møbelklassikere samt har en stor andel af eksport til England, Norge og Tyskland, har siden måttet rykke tættere sammen i de tilbageværende haller, men velvilje og fleksibilitet fra kunder, medarbejdere og forsikringsselskab har holdt modet og humøret oppe i det østjyske.

– Tiden siden oktober har i høj grad stået på møder, koordinering og planlægning, og status er, at der nu ligger en plan for at få genopført hallen, fortæller Bent Andersen, medejer af familievirksomheden.

En god dialog med kunderne

Mens branden gjorde det af med en stor del af Skødstrup Trædrejeris efterbearbejdningsfaciliteter, stod drejeriet intakt tilbage, og allerede to dage efter ulykken, var virksomhedens 12 ansatte tilbage på jobbet. 

– Vi har haft vanvittigt travlt den sidste tid og knoklet fra 6 morgen til en 20-21-tiden om aftenen, og vi står med en fuld ordrebog, så det er bare så ærgerligt, at det her sker i en periode, hvor det bare har kørt rigtig godt, lød det dengang fra Bent Andersen.

Det har således heller ikke helt kunnet undgås, at virksomhedens kunder har mærket til konsekvenserne af branden.

– Men vi har haft en rigtig god dialog med dem, og de har været ekstremt fleksible, så vi har kunnet zigzagge igennem og klaret den, uden de er blevet væsentligt berørt, fortæller Bent Andersen. 

Efter branden gik virksomheden på udkig efter samarbejdspartnere, som midlertidigt kunne overtage en del af overfladebehandlingen.

– Men vi fik også hurtigt etableret et midlertidigt overfladebehandlingsrum, så det har kun været et par ganske få, store ordre, som en af vores underleverandører har taget sig af, fortæller han.

Samarbejdsvilligt forsikringsselskab

Og det er ikke kun fra kunder og samarbejdspartnere, den uheldsramte møbelfabrik er blevet mødt med velvilje. 

– Vi har en fantastisk dialog med vores forsikringsselskab, der er ekstremt samarbejdsvillige, lyder det fra Bent Andersen, ifølge hvem det dog ikke kan undgås, at branden får økonomiske konsekvenser for virksomheden.

 – Men vi har haft nogle planlagte investeringer, som vi så må fremrykke lidt, og klare det på den måde, forklarer han og understreger, at virksomheden over en bred kam har følt sig ekstremt godt behandlet i de seneste måneder.

– Så det skal nok gå, det er jeg slet ikke i tvivl om, slår Bent Andersen fast.

Det er forventningen, at den genopførste produktionshal står færdig til sommer. Det lykkedes i forbindelse med den brandtekniske undersøgelse ikke at fastslå årsagen til den store brand.

Skødstrup Trædrejeri blev grundlagt i 1948. Bent Andersen driver i dag virksomheden i fællesskab med brødrene Ole & Leif Svenningsen, som har ført familievirksomheden videre efter deres far Henning Svenningsen.

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.078