23948sdkhjf

Hurup-ejer: Bank skyld i møbelkonkurs

Ejeren af konkursramte Hurup Møbelfabrik giver til dels Nordea skylden for virksomhedens konkurs. Den udlægning kan man dog ikke genkende hos Nordea.
Da Henrik Dam Jespersen kort før jul indgav konkursbegæring for Hurup Møbelfabrik var det med et håb om en rekonstruktion. I dag erkender han midlertid, at slaget er tabt – ikke mindst – ifølge ham selv – på grund af manglende forhandlingsvillighed hos Nordea. Det skriver Nordjyske.dk.

Himmel og hav i bevægelse
Mellem jul og nytår kæmpede Henrik Dam Jespersen således en hård kamp for en rekonstruktion.

- Der var to panthavere i virksomheden. Én panthaver for ejendommen og maskinerne, og en anden på inventaret og møblerne i butikkerne. Desværre valgte Nordea, der havde pant i ejendommen og maskinerne, at sige nej til mit udspil, siger Henrik Dam Jespersen til avisen.

Og det undrer ham stadig, at Nordea valgte at trække tæppet væk under virksomheden, når Spar Nord var yderst villig til at indgå en aftale om en rekonstruktion efter konkursen. Og det til trods for, at det var Spar Nord, der forud for konkursen før jul, lukkede for kassekreditten.

Nordea: ikke vores skyld
Hos Nordea har man svært ved at genkende det hændelsesforløb, som Henrik Dam Jespersen fremlægger.

- Jeg må sige, at jeg har svært ved at genkende sagen. Nordea har på intet tidspunkt udvist en manglende forhandlingsvilje. Vi havde faktisk indkaldt Henrik Dam Jespersen til et møde. Men han ville ikke deltage, siger Nordeas områdedirektør for Nordvestjylland, Torben André Petersen.

Han understreger over for Nordjyske.dk, at det efter hans opfattelse ikke skyldes Nordea, at Hurup Møbelfabrik gik konkurs, men nærmere at aktionærerne ikke ønskede at indskyde yderligere kapital.

Henrik Dam fastholder udlægning
På sin side fastholder Henrik Dam Jespersen sin udlægning af sagen, men bekræfter dog at Nordea havde indkaldt til møde - dog en postgang for sent.

Han fortæller samtidig, at Nordeas første udspil var urealistisk, og at indkaldelsen til et nyt møde kom for sent.

Kurator for boet efter Hurup Møbelfabrik advokat Henning von Liljenskjold i Viborg oplyser, at der kun er fabrikken, inkl. inventar og varelager samt rettighederne til virksomhedens navn tilbage i boet.

Møbler og inventaret fra de 12 butikker er netop solgt til møbelbutikken Erling Christensen Møbler i Hørmested i Nordjylland.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079