23948sdkhjf

Sverige er et attraktivt marked

I denne uge løber Skandinaviens største møbelmesse af stablen i Stockholm. Wood Supply er med og har talt med nogle af de danske udstillere.
Mens den danske møbelindustri er gået markant tilbage under krisen og fortsat kæmper med lave salgstal, er situationen ikke helt så alvorlig for svenskerne.

Med få undtagelser har svensk møbelindustri præsteret positiv vækst hvert år siden årtusindskiftet, og her har man således ikke oplevet den rutsjetur, som er set andre steder.

Med tanke på Danmarks position som den fjerdestørste eksportør af møbler til Sverige, og vores nordiske slægtskab i øvrigt, synes det svenske marked at være et oplagt fokusområde i disse år, hvor salget på de hjemlige breddegrader ligger underdrejet.

De første sager er afgørende
Stockholm Furniture & Light Fair, der i år afholdes for 61. gang, er i den forbindelse et attraktivt udstillingsvindue, som 87 danske virksomheder i 2012 har valgt at benytte sig af.

Blandt disse er Randers + Radius, der udstiller i Stockholm for femte gang. Årets deltagelse er alligevel noget ganske særligt for ejerne Niels Kastrup og Lars Andersen. Messen bruges nemlig til at introducere et nyt navn, Randers + Radius, som blev en realitet, da Radius Møbler overtog R. Randers i november måned.

- Vi bruger årets messe til at vise både nyt og gammelt og sætter fokus på den nye bredde i vores sortiment, fortæller Niels Kastrup, da Wood Supply lægger vejen forbi virksomhedens stand.

Randers + Radius fik for alvor foden indenfor på det svenske marked sidste år og har blandt andet leveret omkring 1.000 eksemplarer af stolen ”Pure” til Volvo.

- Det kan være lidt vanskeligt at komme i gang på det svenske marked. Vi er fra starten bagud på kursen, hvilket gør vores varer dyrere, og samtidig er der mange dygtige svenskere, der laver stort set det samme, som vi gør. Men når man først har fået hul på de første sager, og kan sætte referencer på, er mulighederne gode, og Sverige er bestemt et attraktivt marked, siger Niels Kastrup.

Læs også: Møbelmessen er skudt i gang i Stockholm

Positivt erhvervsmarked
Randers + Radius udstiller i Hal A, der primært er målrettet kontraktmarkedet, hvor også Montana er blandt udstillerne.

Den fynske reolproducent begyndte for alvor at fokusere på det svenske marked for 2½ år siden med åbningen af et showroom i Stockholm Design District og har i dag to svenske sælgere ansat.

- Da vi åbnede, var der otte virksomheder i Stockholm Design District. I dag er der 35, og området er inde i en spændende udvikling. Vi har især leveret en del til svenske arbejdspladser og oplever generelt, at det står positivt til i erhvervslivet. De svenske forbrugere er til gengæld lidt tilbageholdende som de danske, fortæller Jesper Mikkelsen, der er salgsansvarlig for Montana på det svenske marked.


Kilde: Trä & Möbel Företagen (TMF)

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.098