23948sdkhjf

Montana fejrer 40 år i farver – med flere farver

I år kan den familieejede møbelvirksomhed Montana Furniture fejre 40-års jubilæum. Det markeres i samarbejde med den verdenskendte kunstner og designer, Camille Walala, som har fået til opgave at give fabrikken i den lille provinsby Haarby på Fyn en fyrig og farverig makeover.

– Montana er lig med farver og har været det siden begyndelsen. Med denne farverige transformation af fabriksbygningen ønsker vi at skabe et landmark, hylde farver og sætte vores danske produktionsfaciliteter på landkortet, siger ejerleder Joakim Lassen, og fortsætter:

– Vores nye tagline er 'Let's create playful spaces', og med det ønsker vi at opfordre verden til at bruge flere farver. Vi kan dog ikke gøre det uden selv at gå forrest. Derfor har vi nu forvandlet vores temmelig kedeligt udseende fabrik til et farverigt statement - lige så farverig og legende udenfor, som møblerne vi skaber indenfor.Den farverige udsmykning er forestået af den London-baserede franske kunstner og designer, Camille Walala, stifter af Studio Walala. Hun er kendt for sine ambitiøse, storladne og farverige interventioner i det offentlige rum, hvor hun transformerer kedelige landskaber og bygninger til imponerende Memphis-inspirerede farvemønstre.

– Det var en stor ære at skabe et design til Montanas 40-års jubilæum. Med fabrikken fik jeg et smukt og dristigt lærred at lege med. Jeg blev inspireret af deres ikoniske modulære former, og det var både en glæde og en udfordring at arbejde med Montanas farvepalette udviklet af Margrethe Odgaard, siger Camille Walala.

Walala-projektet er skabt i samarbejde med det hollandske multinationale malings- og coatingfirma AkzoNobel. Montana Furniture har samarbejdet med AkzoNobel om deres farvepaletter gennem alle 40 år. I billedhjulet ovenfor kan du komme tættere på maleriets mange detaljer. 

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.093