23948sdkhjf

Montana snupper Danmarks nyeste klassiker

Tirsdag aften løb Anders Engholm Dohn og hans Aveny-T Stol med sejren i DR-programmet Danmarks næste klassiker, og landets nyeste klassiker er allerede kommet i trygge hænder.

Designeren allierede sig nemlig med Montana Furniture, da han efter stole-sejren i sæsonens andet program skulle levere 100 stole til Aveny-T. Og det skulle vise sig, at programmets dommere ikke var de eneste, der faldt for Anders Egholm Dohns lette stol af genbrugsplast.

– Da jeg blev præsenteret for Anders' design, var jeg sikker på, at det var en stol for Montana. Aveny-T Stolen passer godt sammen med vores andre produkter, og det bæredygtige aspekt falder godt i tråd med vores eget arbejde med EU Ecolabel, hvor vi indtænker bæredygtighed i hele produktets livscyklus, siger Joakim Lassen, adm. direktør hos Montana.

Derfor er Anders Engholm Dohns vinderstol nu en del af Montanas stolekollektion, der ellers tæller designs fra blandt andre Verner Panton, Jørgen Rasmussen og Jens Martin Skibsted, og allerede fra denne uge kan stolen bestilles gennem forhandlere og webshop.

Flere samarbejder i spil

– Montana har sikret, at stolen kunne gå fra min idé, til at den nu kan købes i butikkerne, siger Anders Engholm Dohn, der allerede i designprocessen arbejdede tæt sammen med en anden af Montanas samarbejdspartnere.

Stolesæde og ryg, der er fremstillet af genbrugsplast, blev nemlig til i samarbejde med Andreas Zacho og hans A Circular Design Studio, der i oktober offentliggjorde et samarbejde med Montana. Således findes Zachos karakteristiske marmorerede genbrugsplast allerede i Montanas sortiment i form af en nyudviklet topplade til Verner Pantons klassiske Panton Wire, og det vidner ifølge Andreas Zacho om en seriøsitet fra møbelproducentens side. 

Man har før set brands på den størrelse bruge genbrugsplast som en gimmick eller en god historie i forbindelse med et shoot eller et showroom, men at Montana går ind og gør genbrugsplastikken til en del af deres sortiment og produktion er afgørende for dansk design og kommer til at have en positiv indflydelse på bæredygtigt design fremover, sagde han, da samarbejdet i efteråret blev offentliggjort.

Nu er der så endnu et produkt af affaldsplast på hylderne hos Montana, og tiden må vise, om kunderne bliver lige så begejstrede for Anders Engholm Dohn stol, som teaterchef og opdragsgiver Jon Steffensen.

– Det er en designbedrift af de helt store, at det er lykkedes Anders at tegne en stol, der lever op til alle mine drømme, lyder det fra teaterchefen for Aveny-T, der havde ønsket sig en bæredygtig, stabelbar stol med et ungt udtryk, som kunne bruges både inde og ude.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.094