23948sdkhjf

Køkkenproducent i samarbejde med husbygger: Lavede fire prototyper natten over

Egentlig startede det lidt tilfældigt. En af partnerne bag århusianske Njordrum, der udvikler og opfører arkitekttegnede træhuse, faldt i snak med en JKE-forhandler i Horsens. Emnet var udviklingen af et køkkendesign til Njordrums nøglefærdige huse, og derfor greb JKE-forhandleren telefonen og fik sin direktør i røret.

–  Klokken var vel sådan hen ad fire en mandag eftermiddag, da han ringede og spurgte, om det var noget, vi kunne lave. Det skulle jeg lige bruge tyve minutter på at vende med vores produktion, for de ville gerne komme på besøg tirsdag middag, fortæller JKE-direktør Claus Beier, der endte med at vende tomlen op til et tirsdagsbesøg små tyve timer senere.

–  Da de kom næste dag klokken 11, lå der fire nye prototyper klar, der var blevet lavet natten over, siger direktøren med et grin og understreger, at det er det absolut hurtigste, den nordjyske køkkenproducent nogensinde har rykket.

Et perfekt match

Der var imidlertid god grund til at rykke hurtigt, for Claus Beier havde på fornemmelsen, at der kunne blive tale om et rigtig godt match.

– Det produkt, de gerne ville udvikle, var lidt alá noget vi kender fra vores Nature-serie, og de efterspurgte alt det her med bæredygtighed, design, håndværk og snedkeri, som jo er fuldstændig den rejse, vi selv er i gang med, forklarer JKE-direktøren, der peger på, at køkkenproducenten igennem det seneste års tid har fået stadigt flere henvendelser fra interesserede samarbejdspartnere.

–  Men lige med Njordrum og deres historie og strategi stod det bare rigtig hurtigt klart, at det her var spot on, og det er selvfølgelig også derfor, de valgte os, forklarer Claus Beier.

Samarbejdet udviklede sig da også hurtigt til at blive mere omfangsrigt, end der umiddelbart var lagt op til.

–  I starten havde vi nok tænkt det sådan, at vi kunne lave nogle produkter til Njordrum og deres projekter, men det stod hurtigt klart, at køkkenet også passer rigtig godt ind hos os, så vi også selv kan sælge det via vores forhandlere. Det var de heldigvis med på, så vi har hurtigt fået styrket samarbejdet, fortæller køkkendirektøren.

Salg i bæredygtighed

Efter en udviklingsproces, hvor Nordrums arkitekt Lars Vejen har arbejdet tæt sammen med JKE, er det nye køkken nu klar til at komme i produktion, og de første skal leveres til januar.

–  Vi har allerede en rigtig god pipeline, fortæller Claus Beier, der peger på, at der for alvor ar kommet gang i salget af JKE’s mere bæredygtige produkter.

–  Vi har lige holdt et kick off-møde med vores danske og norske forhandlere, og her gjaldt det for alle, at de bæredygtige produkter med blandt andet linoleumsbeklædning ligger i top ti over mest solgte produkter, så vi er virkelig blevet et eftertragtet brand, når det kommer til snedkerkøkkener med bæredygtigt fokus, vurderer han.

Præcis hvor mange køkkener, Claus Beier forventer at kunne få afsat gennem samarbejdet med Njordrum, er han dog endnu ikke sikker på.

–  Jeg ved det simpelthen ikke, lyder det ærligt fra direktøren, der dog hurtigt fastslår, at forventningerne til produktet er høje.

–  Jeg har store forventninger til både Njordrum og forhandlersalget – ikke mindst fordi, der er tale om et designbeskyttet produkt, som naboen ikke bare sådan kan kopiere, slår han fast.

 

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.078