23948sdkhjf

1.500 vinduer og døre fra Kastrup til Struer

Kæmpeordre til renoveringsprojektet Grønnedal er med til at fordoble Kastrups ordrebeholdning på træ/alu-vinduer i forhold til sidste år.
Den vestjyske producent, Kastrup A/S, har netop har landet en kæmpeordre på renovering af Grønnedal, en afdeling af Arbejdernes Andelsboligforening Struer.

- Vi skal over de næste to år levere omkring 1.500 vinduer og dørpartier i træ/alu til projektet. Det er naturligvis en ordre, der lægger en god bund på vores fabrik for træ/alu vinduer i Lyby ved Skive. Første kvartal er normalt stille, men i år har vi dobbelt så mange enheder i ordrebogen på træ/alu i forhold til januar 2011, fortæller direktør Lasse Kastrup, Kastrup A/S med hovedkvarter i Holstebro.

Situationen for plast- og træ-vinduer er nogenlunde uændret i forhold til sidste år, oplyser direktøren.

En god mavefornemmelse
Grønnedal-projektet udføres i tømrerentreprise af Skibbild Entreprise AS, som udbad sig tilbud fra fire prækvalificerede danske vinduesproducenter:

- Vi nåede hurtigt frem til at udskille to af leverandørerne som dem, vi ville gå videre med. Kastrup, som var den ene, har vi i forvejen et fint samarbejde med, men denne opgave er så stor, at vi var nødt til at opnå en sikkerhed for, at leverandøren ville kunne magte den. Økonomien spiller selvfølgelig en stor rolle i et almennyttigt boligbyggeri, men her var det mindst lige så vigtigt at kunne bevare en god mavefornemmelse, når man gik tæt på leverandøren. Efter flere detailgennemgange, tilpasninger og virksomhedsbesøg endte Kastrup med at være den anelse skarpere, der blev afgørende, siger indkøber Søren Ramsgaard, Skibbild Entreprise.

Den ambitiøse renovering af Grønnedal støttes af Landsbyggefonden og er tegnet af Årstiderne Arkitekter i Herning. Én boligblok rives ned, mens seks blokke med i alt 230 lejligheder får fornyet skalmur og tag, vinduer og døre, køkkener og bad foruden at der installeres elevatorer.

- Også for os er det en stor opgave. I den situation er det af stor betydning at have en leverandør som Kastrup, der påtager sig rollen som rådgiver og sparringspartner. De tager sig tid til at hjælpe og vejlede os, hvilket gør, at vi i fællesskab kan skrue projektet sammen på en måde, der bliver til gavn for begge parter, siger Søren Ramsgaard.

Kastrup A/S producerer vinduer og døre i træ/alu, træ og plast på tre vestjyske fabrikker. I 2011 opnåede Kastrups produkter certifikater på det nye energimærke.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109