23948sdkhjf

Vinduesfabrik har ansat 50 i corona-år

Hos vinduesproducenten Kastrup har der det seneste år været mere end almindeligt fart over feltet på de to fabrikker i Holstebro og Skive.

Mens bruttofortjenesten i 2020 voksede næsten 14 mio.kr. til 49 mio. kr., blev resultatet mere end fordoblet. Før skat løb årets bundlinje således på 13,4 mio. kr. sammenlignet med 6,7 mio. i 2019 – et resultat, Kastrups ledelse betegner som tilfredsstillende og på niveau med det forventede.

Tilbage i marts 2020 forventede adm. direktør Jan Larsen imidlertid ikke, at året ville arte sig i en positiv retning. Derfor mandede vinduesproducenten kortvarigt ned, men allerede i april var virksomheden igen på vej op i gear.

– De reduceringer, vi havde forudset, trak vi tilbage næsten med det samme, og da vi kom hen i maj, kunne vi se, vi ville få brug for flere hænder, fortalte han i efteråret til Wood Supply.

Til Dagbladet Holstebro-Struer fortæller Kastrup-direktøren nu, at travlheden resulterede i ansættelsen af omkring 50 nye medarbejdere det forgangne år, og aktivitetsniveauet er stadig højt på de to fabrikker.

Indtjeningen stadig under pres

Selvom omsætningen hos Kastrup sidste år voksede 20 pct., og resultatet altså blev mere end fordoblet, er indtjeningen stadig ikke på niveau med tidligere tiders. Tilbage i 2015 lød årets resultat før skat eksempelvis på hele 23,7 mio. kr. ud af en bruttofortjeneste på 42,8 mio., og i efteråret pegede Jan Larsen på, at det danske vinduesmarked de senere år har været domineret af de store koncerner.

– Det betyder, at markedet er meget prisbilligt stadigvæk, så selvom vi har rigtig meget at lave, og der er fuld damp på kedlerne, laver vi ikke en masse penge på det, lød det i oktober.

Og det billede er der ikke rykket meget ved siden.

– Der er en meget stor priskrig i Danmark. Det er en udløber af Brexit, hvor de firmaer, der eksporterer til England, i stedet skal afsætte deres produkter på det danske hjemmemarked, og det er med til at presse prisen i bund, så indtjeningen ikke følger med den øgede omsætning, udtaler Jan Larsen i dag til Dagbladet Holstebro-Struer.

Troen på at man stadig kan drive en profitabel vinduesproduktion på dansk grund er imidlertid intakt. Af årsrapporten fremgår, at ledelsen hos Kastrup forventer, at årets omsætning holder niveauet, mens indtjeningen forventes at stige. Fremtidstroen understreges yderligere af, at virksomheden for øjeblikket er i fuld gang med at investere for 30 mio. kr. i produktionsanlæg og automatisering.

KASTRUP A/S
mio. kr. 2020 2019
Bruttofortjeneste 49,0 35,3
Resultat før finansielle poster 13,4 6,9
Resultat før skat 13,4 6,7
Årets resultat 10,4 5,2
Balancesum 106,3 82,8
Egenkapital 48,8 39,4
Gns. antal ansatte 247 200
Regnskabsåret blev afsluttet 31. december 2020.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.081