23948sdkhjf

Masker og sprit har holdt hånden under kontormøbel-leverandør

Trods en periode med tavse telefoner og et lille dyk på toplinjen har kontorleverandøren Scan Office Group formået at løfte resultatet i et år, der på både godt og ondt stod i pandemiens tegn.

– I bund og grund har det bare været et spørgsmål om godt købmandsskab, lyder forklaringen fra indehaver og direktør Finn Viggo Nielsen, der fremhæver det nye forretningsområde, koncernen i foråret satte kraftigt ind på.

– Vi har nærmest været den førende danske leverandør af værnemidler, lige fra krisen startede, hvilket helt klart har været med til at holde hånden under især møbelforretningen, hvor vi meget hurtigt oplevede, at ordrene udeblev, fortæller han.

Nærmer sig 8 procent

Finn Viggo Nielsen understreger, at der har været en ”pæn indtjening” i både gamle og nye forretningsområder, men han lægger ikke skjul på, at masker, visirer og håndsprit har haft stor betydning for årets fremgang.

– Vi er oppe i nærhenden af de 8 pct. af den samlede omsætning, så det har bestemt været stort for os, lyder det fra direktøren, der da også var hurtig til at rykke på den nye mulighed. 

– Vi var nogle stykker, der arbejdede gennem hele påsken, og det betød, at vi den første måned til halvanden var nogle af de eneste, der kunne levere værnemidler i Danmark, forklarer Finn Viggo Nielsen og understreger, at den vellykkede manøvre i høj grad skyldes medarbejderne.

– De har udvist en enorm fleksibilitet og forandringsparathed. Hvis der kom en levering natten mellem fredag og lørdag, stillede folkene op for at tage imod, mens andre mødte ind søndag for at få pakket og sendt afsted. De har virkelig gjort en kæmpe indsats og arbejdet med det, der nu var at arbejde med, lyder skudsmålet med en god del taknemmelighed fra direktøren. 

Forventer øget konsolidering

Skal Scan Office-direktøren rette blikket mod fremtiden, er forventningerne til indeværende år på niveau med det nyligt overståede.

– Vi vil selvfølgelig gerne have en højere omsætning, men der var nogle ting, der gik ekstraordinært godt i 2019/20, og vi er ovenud lykkelige for det resultat, der er lavet, så kan vi holde fast i det, er vi godt tilfredse, fortæller Finn Viggo Nielsen, der også forventer, at værnemiddelsalget inden længe løjer af.

Til gengæld er der igen kommet gang i møbelsalget, hvor ordreindgangen nu ligger højere end for samme periode sidste år, og således er optimismen intakt i selskabet, der også melder klar til yderligere konsolidering af branchen.

– Jeg tror, at der inden for kontorforsyningsmarkedet kommer til at ske noget. Når man ser på regnskaberne hos de store i branchen er de præget af resultattilbagegang, og det kommer også til at ramme de små, vurderer han, og understreger at Scan Office er klar til at kigge på opkøbsmuligheder i både Danmark og Norden.

– Vi sidder ikke og forhandler eller er ved at skrive under på noget lige nu, men vi vil se på de muligheder, der kommer. Vi har lavet omkring ti opkøb de seneste seks år, så det er noget, vi har prøvet før, slår han fast.

Scan Office Group A/S - NØGLETAL
mio. kr. 2019/20 2018/19
Nettoomsætning 562 582
Bruttofortjeneste 158 163
EBITDA 69 61
Reaultat før skat 59 50
Egenkapital 114 84
Egenkapitalens forretning før skat 60 % 54 %
Soliditet 69 % 50 % 
Regnskabsåret blev afsluttet 31. august  2020.
Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.079