23948sdkhjf

Scan Office og Daarbak bliver til én virksomhed

Scan Office Group A/S og Mogens Daarbak A/S fusionerer deres to selskaber.

Det gør de for at blive den mest komplette leverandør af møbel- og kontorprodukter til arbejdslivet. Fusioneringen sker også for at opruste sig til konkurrencen med de større udenlandske konkurrenter.

Begge virksomheder har en stærk position indenfor forskellige kunde- og produktområder, og derfor ser Finn Viggo Nielsen, adm. direktør i Scan Office, sammenlægningen som et godt strategisk match. Det fortæller han til Wood Supply.

- Vores forretninger er umiddelbart meget ens, men Scan Office er stærkest på det offentlige marked, mens Daarbak arbejder 100 procent indenfor B2B, siger Finn Viggo Nielsen og nævner andre grunde.

- Hvis man kigger på kontorforsyning, så har vi en del butikker og omsætning indenfor web og telesalg, mens de har langt større omsætningen indenfor store kæder.

Senest har Scan Office cementeret sin position på det offentlige marked efter både at have vundet SKI 50.30 (kommuner) og 50.31 (stat) aftalerne. Det har dog længe været en strategisk prioritet for Scan Office at udbygge sin position mod det private erhvervsliv, hvilket netop er dér, hvor Daarbak har sine styrker.

De samme værdier

Der er også andre positive synergieffekter. Daarbak har eksempelvis en veludviklet promotion samt emballageafdeling. Det er noget, Scan Office som selvstændig virksomhed ikke har.

- Det kan vi være med til at udvikle, da deres kundebaser bliver større, når vi fusionerer, siger Finn Viggo Nielsen.

Tidligere i dag blev en pressemeddelelse udsendt, og her blev det også nævnt, at begge virksomheder er familiejet.

- Medarbejderne er vant til værdier som troværdighed, respekt og forandringsvillighed. Det er sådan nogle ord, der tilfældigvis er de samme i hver vores værdigrundlag, siger Finn Viggo Nielsen, der fortsætter som adm. direktør i den nye fælles virksomhed. Rene Daarbak vil hellige sig familiens ejendomsselskab.

Håbet med fusionen er, at man kan give kunderne en bedre og komplet oplevelse, når de to forskellige virksomheder forener deres kompetencer.

Udenlandske konkurrenter vil fylde

Det er noget, som de forventer bliver endnu vigtigere i fremtiden, hvor også presset fra store udenlandske konkurrenter kommer til at fylde mere.

- Vi er ikke så store som dem, så derfor er det vigtigt, at vi som danske virksomheder forener kræfterne. Vi kan med dette udbyde en bred pallette af produkter og levere alt til virksomhederne, siger Finn Viggo Nielsen.

Efter fusionen forventes virksomheden at nærme sig en omsætning på 1 mia. kr. og bestå af mere end 350 medarbejdere. Det vil være en førende position indenfor møbel- og kontorforsyning, og den vil direktøren udnytte.

- Vi får en egenkapital på 300 millioner kroner. Med den økonomiske styrke kan vi deltage i opkøb og konsolidering, siger Finn Viggo Nielsen.

Virksomheden kommer til at have 8 indretningsshowrooms og 20 kontorforsyningsbutikker - i nogle få tilfælde på kombinerede lokationer.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.078