23948sdkhjf

Møbeljobs mere end halveret på et årti

Antallet af arbejdspladser i den danske møbelindustri svinder ind. Krise og udflytning har gjort sit - nu står man over for en tid med status quo, lyder det fra TA.
Siden år 2000 er antallet af lønmodtagere i den danske møbelindustri faldet fra 23.000 til 9.500. Det er en nedgang på 58% eller 6 ud af 10 jobs, skriver Jyllandsposten.

- Det er nogle meget uhyggelige tal. Det er en katastrofe for området, siger Flemming Andersen, næstformand i 3F's Industrigruppe.

Tallene kommer fra en opgørelse udarbejdet af BAT-kartellet på baggrund af tal fra Danmarks Statistik og DREAM-registret.

Krise, udflytninger og nu: Status quo
Det er krisen, der har sat en stopper for forbruget af møbler og køkkener, mens den massive globalisering af møbelindustrien med udflytning af produktionen til lavtlønslande til følge, heller ikke har betydet vækst, når det kommer til danske arbejdspladser.

Der er dog lys forude, vurderer Flemming Larsen, branchedirektør i TA.

- Vi ligger på et forholdsvist lavt niveau, men det udvikler sig sådan nogenlunde lige ud. Vi står ikke foran stor beskæftigelsesmæssig vækst, siger han til Jyllandsposten.

Hos netop Træets Arbejdsgivere vurderer man, at bunden er ved at være nået for den danske møbelindustri.

De ufaglærte hårdest ramt
Hos 3F peger man på de ufaglærte, som den gruppe, der er ramt hårdest af nedgangen i antallet af arbejdspladser.

Hver fjerde i møbelindustrien er faglært, men langt de fleste er udfaglærte, der efter en fyring har svært ved at finde job, især i de senere år, hvor der ikke længere er en boomende vindmølleindustri til at tage imod de ufaglærte.

Flemming Andersen forklarer, at der lige nu ikke er job at finde. Særligt slemt ser det ud i Midtjylland, hvor den danske møbelindustri har sit arnested.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.095