23948sdkhjf

Direktørskifte hos møbelgrossist: Sjælland tager over i Rom

Canett Furniture i Rom nær Lemvig har skiftet ud på direktørposten, hvor Claus Sjælland Nørgaard har taget over efter Rasmus Christjansen.

– Det er en udramatisk ændring, der bunder i, at Rasmus er stoppet for at tiltræde et nyt job, fortæller den nyslåede møbeldirektør, der kommer fra et job hos underleverandøren LTP Group.

– Så jeg kommer fra produktionssiden og kan bidrage med mine erfaringer derfra, lyder det.

Holder kursen

Efter en konkurs og en rekonstruktion i 2018 har der været dømt turnaround hos den vestjyske møbelgrossist, der oprindeligt blev stiftet i 2003.

– Efter rekonstruktionen i 2018 er vi godt på vej til at få genetableret vores position på markedet, så den rejse, der er begyndt i Rasmus’ tid, er en, vi ikke bare fortsætter men accelerer, fortæller Claus Sjælland Nørgaard, og understreger således, at direktørskiftet altså ikke er udtryk for et retningsskifte i virksomheden.

Tværtimod handler det om at udnytte vores momentum og accelerere den lagte vækstplan efter den omkostningsfulde manøvre, det har været at vende skuden i Rom.

– Det har betydet en del omkostninger i forbindelse med sortimentsudbygning og opbygningen af lager, så det regnskabsår, vi sluttede den 30. september, forventer vi ikke et positivt resultat af; men vi følger vækstplanen på toplinjen og forventer, at det også nok skal vise sig på resultatet i de kommende år, forklarer Claus Sjælland Nørgaard.

Sigter mod bedre balance

Canett Furniture henter 80-85 pct. af sin omsætning på eksport til primært de skandinaviske lande, hvor det norske marked er virksomhedens absolut største. Sådan skal det dog ikke nødvendigvis fortsætte.

– Vores strategi de kommende år er, at Norges relative andel gerne skulle falde; Vi skal selvfølgelig fortsætte med at vækste der også, men vi skulle gerne se andelen stige mere i både Danmark og Sverige, forklarer Claus Sjælland Nørgaard.

Selvom coronaen kortvarigt bremsede væksten i Rom, er man nu tilbage i fulde omdrejninger, og blikket er rettet frem og mod fortsat vækst.

– Det er et spørgsmål om at vi skal op og have en kritisk masse; vi har brugt langt tid på at tilpasse udvalget til det segment i markedet, hvor vi befinder os, og vi har en fantastisk stærk position i vores fokusmarkeder; i Danmark og Sverige er der tale om vækstmarkeder, hvor vi skal til at gøre noget mere, men positionen i Norge er stærkere end den nogensinde har været, vurderer den nytiltrådte direktør.

 Canett Furniture kom ud af regnskabsåret 2018/19, det første efter rekonstruktionen, med en bruttofortjeneste på 7,7 mio. kr. og et tab, der før skat lød på 916.000 kr. 

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.144