23948sdkhjf

Stark bliver første danske trælast i globalt bæredygtighedsinitiativ

Stark Group kunne torsdag meddele, at virksomheden som den første forhandler og distributør af byggematerialer i Danmark, har tilsluttet sig FN’s globale bæredygtighedsinitiativ for virksomheder, UN Global Compact, gennem et fuldgyldigt medlemskab.

Dermed bliver Stark Group en del af verdens største bæredygtighedsinitiativ med over 10.000 virksomheder og 3.000 organisationer fordelt på mere end 160 lande. Stark Group forpligtiger sig gennem medlemskabet til at integrere Global Compacts 10 universelle principper inden for menneskerettigheder, arbejdstagerrettigheder, miljø og antikorruption i virksomhedens strategi og drift, samt at bidrage til opnåelsen af FN’s 17 verdensmål.

– Vi er stolte af at kunne tilslutte os UN Global Compact og dermed yderligere styrke vores langsigtede indsats for at levere bæredygtige løsninger til vores kunder, samt fokusere på dagens og fremtidens miljø- og samfundsmæssige udfordringer. Som en førende leverandør af byggematerialer har vi et ansvar for at hjælpe vores kunder, både med adgang til bæredygtige alternativer, men også med viden om et område i rivende udvikling, siger administrerende direktør i Stark Group, Søren P. Olesen, i en pressemeddelelse.

En naturlig forlængelse

Ifølge Stark Group skal indmeldelsen ses som udtryk for virksomhedens ambitiøse fokus på bæredygtighed og som en naturlig forlængelse af gruppens bestræbelser på at bidrage aktivt og målrettet til at støtte og fremskynde den bæredygtige udvikling i byggebranchen.

Stark Group ejer og driver over 400 lokale byggemarkeder og leverer blandt andet bæredygtige byggematerialer og services til kunder, der primært består af professionelle håndværkere på tværs af Tyskland, Danmark og Grønland, Sverige, Finland og Norge.

I 2009 etablerede Stark Group sin rolle som bæredygtig branchefrontløber, da de første forretninger blev certificeret i henhold til FSC- og PEFC-certificeringer og siden har man opretholdt certificeringer af alle forretningerne.

Desuden har virksomheden øget sit fokus på tredjeparts verificerede miljømærker i andre produktkategorier, og arbejder fortsat med at øge fokus på bæredygtighed med ambitionen om at integrere elementet i alle forretningsprocesser. Stark Groups Sustainability Framework er derfor udarbejdet med udgangspunkt i UN Global Compacts 10 universelle principper.

– Når vi tilslutter os UN Global Compact er det et udtryk for vores engagement i at bygge en bæredygtig fremtid. Derfor arbejder vi i Stark Group tæt sammen med vores kunder og leverandører om at styrke den bæredygtige udvikling i byggebranchen, på en måde, som også er kommerciel relevant. I UN Global Compact er vi blevet en del af verdens største bæredygtighedsinitiativ – og jeg er sikker på, at dette yderligere vil fremme tillid, stolthed og et øget engagement i vores bæredygtighedsagenda inden for Gruppen, siger Louise Askær-Hune, som er overordnet ansvarlig for bæredygtighed i Stark Group.

 

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.088