23948sdkhjf

Fra fyringer til resultatfordobling: Montanas år blev bedre end ventet

Efter et 2018/19, der bød på markant tilbagegang, går det igen fremad for Montana Furniture. Det viser den fynske møbelproducentens regnskab, der blev offentliggjort tidligere på ugen.

Her er bruttofortjenesten vokset fra 97,1 til 100,1 mio.kr., mens resultatet før skat med 6,2 mio. kr. blev mere end dobbelt så stort som foregående års 2,5 mio. Et resultat der er langt bedre, end adm. direktør Joakim Lassen havde turdet håbe på, da telefonerne i marts holdt op med at ringe.

– Man må sige, det har været et interessant år. Det første halvår gik rigtig fornuftigt, og det fortsatte sådan ind i januar og februar, men vores ordreindgang faldt dramatisk, da coronaen kom, fortæller Montana-direktøren.

Bedre end budgetteret

Som ordreproducerende virksomhed havde Montana fortsat nok at se til i produktionen gennem marts og april, men som konsekvens af den markante ordrenedgang valgte virksomheden sidst i april at opsige otte funktionærer.

– Vi var nødt til at tilpasse kapaciteten, også fordi vi forventer, at konsekvenserne af coronaen godt kan strække sig ind i næste år også, forklarer Joakim Lassen.  

Læs også: Montana lancerer webshop: Forhandlerne har intet at frygte

Det betød dog ikke, at Montana valgte at trække følehornene til sig i de tidlige måneder af pandemien.

– Vi valgte ikke at tage imod støtteordningerne så i stedet sendte vi vores sælgere ud i marken for at se, hvad der var at finde derude, fortæller Joakim Lassen om Montanas mere offensive coronastrategi.

Den bød desuden på en ”tre-for-to”-kampagne, der blev lanceret slut marts, og ifølge Joakim Lassen blev en kæmpe succes.

– Så vi nåede faktisk den toplinje, vi havde budgetteret med, mens bundlinjen blev bedre end budgetteret, fortæller Montana-direktøren.

Læs også: Fyringer hos Montana

Stærk start på året

Han understreger, at 6 mio. kr. ikke ligefrem er et resultat, der er ”værd at prale af”.

– Men set i lyset af at vi har investeret omkring 8 millioner i vores nye, digitale strategi, er det et godt resultat, slår han fast.

Og optimismen har efterhånden fået godt fodfæste i Haarby.

– Ser vi på de tre måneder, der snart er gået af det nye regnskabsår, har de været meget, meget positive. Vi ligger cirka ti-femten procent højere end sidste år, og det er ikke alene i Danmark men også på både eksport og kontrakter, hvor vi især har været bekymrede for sidstnævnte, fortæller Joakim Lassen.

Læs også: Montanas medarbejdere spiller floorball i arbejdstiden

En nylig 2 millioners ordre fra Schweiz og en ordre på 3 millioner fra det tyske, har dog været med til i den grad at genskabe troen på kontraktmarkedet.

– Så vi er meget fortrøstningsfulde men selvfølgelig også meget spændte på, hvordan året kommer til at gå, lyder det.

Montana Furniture A/S
mio. kr. 2019/20 2018/19
Bruttofortjeneste 100,1 97,1
Resultat før finansielle poster 8,2 3,7
Resultat før skat 6,2 2,5
Årets resultat 4,8 1,9
Balancesum 180,8 185,9
Egenkapital 105,2 101,7
Gns. antal ansatte 147 152
Regnskabsåret blev afsluttet 30. juni 2020.
Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.14