23948sdkhjf

Andersen og Muubs slår pjalterne sammen i nyt selskab

Den 1. oktober samler Andersen Furniture og Muubs kræfterne i ét driftsselskab under navnet Design Concept Denmark.

Ejerkredsen bag det nye selskab er den samme, som i dag står bag Andersen Furniture, men Andersen og Muubs fortsætter som selvstændige og sideordnede brands på de nuværende adresser i henholdsvis Søften og Herning.

For Bent Povlsen, der grundlagde Muubs i 2010, har netop det været en afgørende faktor for aftalen.

- Det er essentielt at man vælger at bevare arbejdspladserne i Herning; ikke så meget, fordi det er Herning, men fordi det jo er her, medarbejderne bor. Havde det ikke været sådan, så havde jeg sagt nej og afventet en ny bejler, lyder det fra Muubs-stifteren, der tidligere på dagen offentliggjorde aftalen for de omtrent 30 midtjyske medarbejdere. 

- Jeg går og smiler i dag, og personalet har også taget super godt imod nyheden, fortæller han og understreger, at sammenlægningen i højere grad handler om lyst end om nød.

Læs også: Jysk møbelvirksomhed vil ind på det amerikanske marked

- Hvis man er tvunget til at skulle lægges sammen med nogen, så kan man risikere, at det ikke er et godt match, men når vi vælger at gøre det her, skyldes det, at det er et rigtig godt match, slår han fast.

Ingen kannibalisering

Den udlægning er man enig i på den anden side af bordet.

Andersen og Muubs

Andersen Furniture blev grundlagt i 1916 som I.C.A. Jensens Møbelsnedkeri. I 1978 blev det til Brdr. Andersens Møbelsnedkeri, og i 2014 skiftede virksomheden navn til Andersen Furniture. 

I 2019 lød bruttofortjenesten hos Andersen på 20,6 mio. kr., mens resultatet før skat landede på knapt 307.000 kr. 

Virksomheden haar til huse i Søften nær Århus og beskæftiger omkring 40 ansatte.

Muubs blev grundlagt i 2010 og har særligt haft fokus på interiør. 

I 2018/19 landede bruttofortjenesten i Muubs på 10, 8 mio. kr, små 4 millioner mere end det foregående år, mens der på bundlinjen var et minus på 3,2 mio. 

- Vi er gået ind i det her, fordi Muubs er en vildt spændende virksomhed, og som passer godt ind, fordi vi har to meget forskellige profiler, så vi ikke kommer til at kannibalisere på hinanden, fortæller Poul Frandsen, adm. direktør i Andersen Furniture og snart Design Concept Danmark, samt en del af ejerkredsen.

Poul Frandsen peger på, at hvor Andersen Furniture i mere end 100 år har produceret møbler og står stærkt på erhvervssalget, er Muubs især stærke på accessories.

- Her er de langt foran Andersen, og så har de været enormt dygtige til at få en stor distribution ud over store dele af Europa, lyder skudsmålet fra direktøren, der inden længe kommer til at bruge fire af ugens fem hverdage i Herning.

Læs også: Møbelsnedker: Millionunderskud er en vækst-strategi

- Jeg kender jo ikke de ansatte dernede, så det glæder jeg mig til at komme til, og så skal jeg have fundet ud af, hvordan vi bliver gode sammen, fortæller han.

Intet og alt skal forandres 

Skønt Bent Povlsen altså overlader direktørposten til Poul Frandsen, betyder det ikke, han er helt færdig med Muubs. Han vil fortsat være tilknyttet som konsulent med særligt fokus på design og virksomhedens DNA, og han har også fortsat store håb på virksomhedens vegne.

- Jeg har kun et ønske om, at de fortsætter den positive udvikling, der har været; vi er der, hvor det hele faktisk er pissegodt, så det handler bare om at add’e on, fortæller Bent Povlsen, der også understreger, at Muubs under coronaen har oplevet stor fremgang.

Og spørger man Povl Frandsen, hvad fremtiden bringer for Muubs, er ambitionen helt i tråd med Bent Povlsens ønsker. 

- Hvad der skal laves om? Jamen ikke noget og så alligevel alt; vi skal fortsætte den gode udvikling, virksomheden er og har været i, de har nogle gode varer og en flot profil, så selvom vi ændrer lidt på organisationen og lægger økonomi og it-systemer sammen, så skal vi først og fremmest bevare de to gode brands, slår han fast.

 

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.095