23948sdkhjf

20.000 kvadratmeter tag til sportens Mekka

Taasinge Træ leverer tagelementer til gennemgribende renovering af Grøndal Centret, der er Nordeuropas største idrætscenter, fremgår det af ITH Nyt nr. 75.
Da Grøndal Centret på Hvidkildevej i København blev bygget for 40 år siden, regnede man med, at det skulle stå i 10 år. Det var en midlertidig løsning med en ret så primitiv tagkonstruktion. Det skulle jo ikke holde så længe…

- Men nu har det da stået i 40 år, så det er på tide med en renovering. Hele taget skal udskiftes, og vi leverer tagelementerne, fortæller direktør Lauritz Rasmussen, Taasinge Træ.

- Grøndal Centret, der tidligere hed Bella Centret, er jo sportens Mekka. Ikke færre end 3000 mennesker går ud og ind af centret hver dag, og ud over en lang række idrætsgrene benyttes det til andre aktiviteter, såsom møder, kulturarrangementer mv. Derfor foregår renoveringen sektionsvis, så man ikke skal lukke det hele på én gang, men kun de sektioner, der er ved at blive renoveret.

Otte idrætshaller
Grøndal Centret indeholder blandt andet otte idrætshaller, bowlingcenter med 20 baner, otte keglebaner, squashbaner, fitnesscenter, Københavnersalen til konferencer mv., mødelokaler, cafe og meget mere. Et stort kulturcenter med en stor brugergruppe. Mange foreninger har Grøndal Centret som fast møde- og træningssted, og med renoveringen får centret nu sin anden ungdom.

- Det er NCC, der er hovedentreprenør på opgaven, mens Carl Bro A/S er rådgivende ingeniørfirma. Salgschef Per Bo Larsen, Taasinge har sammen med disse firmaer arbejdet et års tid på forberedelserne, blandt andet udvikling og optimering af tagløsningen, opmålinger, koordinering og planlægning. De 20.000 kvadratmeter tagelementer kan ikke blot masseproduceres, for de skal hver især tilpasses forholdene. De er med indbygget fald i to retninger, der er skillevægge, ovenlys, afløb, forskellige loftsoverflader mv.., som elementerne skal tilpasses, og vi har blandt andet haft Lilleheden til at levere limtræ til nogle særligt store karmovenlys, som indgår i elementleverancen.

Stram tidsplan
Ifølge Lauritz Rasmussen skal arbejdet være færdigt før sommerferien, og det begyndte først efter påske. Det kan kun klares, hvis den detaljerede tidsplan holdes – og det gør den.

De mange bindinger og givne forudsætninger har også været en stor udfordring for Taasinges projekteringsafdeling, hvor bygningskonstruktør Janus Jacobsen har forestået projekteringen.

- For os er det en særdeles spændende opgave at være med til at renovere det gamle idrætscenter. Ikke mindst fordi der ligger en stor udfordring i at forene kravene til fleksible løsninger med en rationel, industriel produktion, slutter Lauritz Rasmussen.

Kilde: ITH Industri Invest A/S; ITH Nyt nt. 75 - http://www.ith.dk

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078