23948sdkhjf

Nordjysk møbelproducent efter rekordår: Slaget skal stå til efteråret

Efter et år der bød på fremgang på samtlige nøgleposter, ser den nordjyske møbelproducent Bent Hansen nu frem mod efteråret med en vis spænding. 

En omsætningsvækst på 12 pct. er noget, der kan få begejstringen frem hos selv den mest sindige nordjyde. Således også hos Henrik Hvid Hansen, kreativ direktør og tredjegenerationsejer af den Aalborg-baserede møbelproducent Bent Hansen, der forklarer en del af fremgangen med nogle vellykkede produktlanceringer i årets løb.

– Der er jo ikke, fordi der som sådan mangler møbelforhandlere, men vores nye produkter er blevet taget rigtig godt imod, og vi er lykkedes med at ramme et hul i markedet, lyder det fra direktøren, der dog understreger, at væksten også kan tilskrives interne tiltag.

– Vi har styrket vores interne salg og ansatte i 2018 en fuldtidssælger, der udelukkende har fokus på kontraktsalget på det danske marked; det har betydet, at kvaliteten af arbejdet er blevet væsentligt højere, og vi er blevet mere synlige, hvilket betyder meget, fortæller Henrik Hvid Hansen, der vurderer, at virksomheden nu henter omkring 30 pct. af sin omsætning på kontraktmarkedet.

Alt i alt endte 2019 med en bruttofortjeneste på 2,9 mio. kr. sammenlignet med 2,2 mio. i 2018, mens resultatet før skat voksede fra 227.000 til 843.000 kr.

Læs også: Rykker mod øst efter rekordår: Det er i København, det sker

Slaget skal stå i efteråret
Også de første måneder af 2020 har artet sig pænt, og det er ikke meget, Bent Hansen har mærket til coronaen.

– Jeg troede helt klart, at det hele ville gå i stå, da landet lukkede ned, men jeg må sige, vi har klaret os rigtig godt, lyder det fra Henrik Hvid Hansen.

Helt upåvirket har virksomheden ikke været, og der har blandt andet været indført arbejdsfordeling blandt de ansatte i en periode.

– Men vi har ikke haft brug for hjælpepakkerne, og omkring d. 1. juni havde vi alle tilbage på fuld tid, fortæller direktøren.

Læs også: Bent Hansen splitter salget op

Ifølge Henrik Hvid Hansen risikerer coronaens konsekvenser dog at vise sig i årets sidste halvdel.

– Det bliver spændende for os at se, hvad efteråret byder på; om lidt forsvinder de her hjælpepakker jo, og det er der uden tvivl nogle, der kommer til at lide under, ligesom det kommer til at berøre økonomien, så det risikerer selvfølgelig også at ramme os, lyder vurderingen fra møbeldirektøren.

Bent Hansen Møbler A/S
mio. kr. 2019 2018
Bruttofortjeneste 2,9 2,3
Resultat før af- og nedskrivninger 1,1 0,5
Resultat før skat 0,84 0,23
Årets resultat 0,66 0,18
Balancesum 6,9 7,0
Egenkapital 3,1 2,4
Gns. antal ansatte 12 10
Regnskabsåret blev afsluttet 31. december 2019.

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Redaktionen anbefaler

Send til en kollega

0.1