23948sdkhjf

Oles opfindelse sparer tid og kræfter hos TCM Group

Ole Jensen fra Skals har med Contiflow bygget et transportanlæg, han håber, kan spare tid og kræfter i en stor del af træ- og møbelbranchen. En af de virksomheder, der har fået øjnene op for de potentielle besparelser, er køkkenproducenten TCM Group, der står bag Tvis Køkkener, Svane Køkkenet, Nettoline og Kitchn.

Det første Contiflow-anlæg fik TCM installeret på fabrikken i Tvis for snart et år siden. Omkring jul kom to mere til, og til sommer bliver der installeret yderligere to anlæg på fabrikken.

Wood Supply tog forbi TCM til en snak om, hvilken betydning det har haft for køkkenproduktionen.

– Da vi investerede i det første, var det udelukkede med øje for arbejdsmiljøet, ved de efterfølgende har der, udover en væsentlig forbedring af arbejdsmiljøet, også være en fin businesscase, fortæller Henriette Aalbæk Lykke, der har været projektleder på projektet.  

Bag hende i hallen futter pladestakke lystigt afsted på de akkumulerende fuldautomatiske rullebaner, der ikke alene sparer mandetimer sammenlignet med det traditionelle, som der stadig er et enkelt af tilbage i produktionshallen. De nye anlæg sikrer også, at de ansatte udsættes for mindre belastning. 

– Det bedste er helt klart, at vi har fået et bedre arbejdsmiljø; før skulle medarbejderne skubbe stakkene med håndkraft, og det er tungt og hårdt arbejde, når de kommer op i højden, fortæller Kenneth Dalsgaard, der er værkfører i køkkenproducentens lakafdeling.

Det forbedrede arbejdsmiljø er dog ikke eneste gevinst, og Kenneth Dalsgaard peger på, at anlægget også har øget effektiviteten i afdelingen. Faktisk har der ikke rigtigt været noget, han ikke har været tilfreds med.

– Vi var måske lidt skeptiske i forhold til holdbarheden, men der har ikke været en eneste ting, og de finjusteringer, der har været nødvendige, er der meget hurtigt blevet taget hånd om, fortæller han.

Udviklet til Scanbirk
Det første Contiflow-anlæg blev installeret i 2006 hos møbelproducenten Scanbirk, som senere er blevet til Tvilum.  Ole Jensen, der har eget installationsfirma i midtjyske Skals, havde i længere tid hørt om udfordringer med lagerplads fra bekendte i møbel- og pladeindustrien, og i samarbejde med Scanbirks daværende fabrikschef Steen Lassen satte han sig for at gøre noget ved problemet.

– Med traditionelle rullebaner er der behov for, at medarbejderne skal kunne komme til dem fra siderne, men fordi det her er automatiseret, så kan de stilles tæt side om side, forklarer opfinderen.

– Faktisk kan man optimere sin lagerplads med op til 30 pct. med sådan et anlæg; dels fordi de kan stå tæt, men også fordi de selv akkumulerer stakkene, fortæller han.

Ifølge Max Frandsen, der står for salget af Contiflow, adskiller anlægget sig fra andre automatiserede rullebaner ved at have bare en drivmotor per banelængde 

– En motor kan trække over 40 ton og over 40 meter langt, fortæller han, mens han begejstret udpeger de forskellige delelementer af maskineriet i anlægget på TCM’s fabrik.

– Det kan lade sig gøre, fordi der er så lav en friktion på grund af måden, de her små vogne er bygget op på, siger han og peger på de små, sorte plader med otte hjul på oversiden og otte på undersiden. 

Ifølge Max Frandsen bevirker setuppet, at Contiflow-systemet bliver både bedre og billigere, jo længere banerne er og jo flere, der står placeret ved siden af hinanden.

– Endesektionerne er dem, der koster pengene – metrene imellem koster ikke nær så meget, og det samme med styringen; grundstyringen er ligeglad med om den skal styre en eller ti baner, så det kan virkelig betale sig at komme op i antal, slår sælgeren fast.

Ole Jensen og Max Frandsen har i alt 16 Contiflow-anlæg ude ved kunder, og de to er nu klar til at vende blikket mod udlandet.  

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.156