23948sdkhjf

Originalitet vandt FSC Design Award 2011

Mette Vestergaard fra Arkitektskolen Aarhus viste, at æstetisk og funktionelt design sagtens kan være bæredygtigt.
Et rekordstort antal deltagere og besøgende var mødt frem, da generalsekretær i WWF Verdensnaturfonden, Gitte Seeberg, onsdag kårede Mette Vestergaard som vinder af FSC Design Award 2011.

Mette Vestergaard er studerende på Arkitektskolen Aarhus på 10. semester og har de sidste måneder arbejdet på at skabe en funktionel og æstetisk opslagstavle i bæredygtigt træ.

Vinderdesignet bærer navnet ”HapsHaps”, fordi man kan hænge papir og kort op på den uden at bruge nåle og magneter. Det var især opslagstavlens originalitet og simple udformning, der var dommernes begrundelse for, at Mette Vestergaard i dag kan gå hjem med titlen som vinder af FSC Design Award 2011.

Dommerne fremhævede desuden, at designet kun bestod af træ og kunne tænkes i flere farver og størrelser. De har derfor store forventninger til, at designet vil kunne blive sat produktion, ligesom det er sket tidligere for fire ud af fem vinderdesigns.

Tanzania venter
Mette Vestergaard kan nu se frem til en rejse til Tanzania næste forår, hvor hun skal besøge en FSC-certificeret skov og med egne øjne se, hvad det betyder, at en skov drives bæredygtigt. Herudover skal Mette Vestergaard være med til at udforme en prototype af vinderdesignet i lokale træsorter i samarbejde med lokale håndværkere.

- Jeg ryster over hele kroppen og er vildt overrasket over at vinde. Jeg meldte mig til konkurrencen, fordi jeg gerne vil arbejde med FSC i fremtiden, men jeg havde ikke drømt om at komme til Afrika og samarbejde med de lokale. Det bliver så fedt, for jeg har et blødende hjerte for FSC’s arbejde, siger Mette Vestergaard, der deltog i FSC Design Award for anden gang.

Ud over vinderen blev også de ni næstbedste designs udpeget af dommerpanelet. De vil sammen med vinderdesignet blive udstillet på kunstmuseet Trapholt i Kolding indtil 8. januar 2012.

Deltagere tegner fremtidens design
FSC Design Award er en konkurrence for danske design- og arkitektstuderende. Den afholdes for at sætte fokus på bæredygtigt design blandt en målgruppe, som har stor indflydelse som trendsettere og dermed på at sætte bæredygtigt design på dagsordenen.

I alt 77 produkter lavet af 103 arkitekt- og designstuderende fra fire design- og arkitektskoler i hele landet var med i årets konkurrence, og det er ny rekord.

- Det er sjette år i træk, vi afholder den her konkurrence og igen i år sætter vi deltagerrekord. Det fortæller mig, at fremtidens formgivere i høj grad interesserer sig for, hvordan de kan tage ansvar for verden omkring sig, og det tegner rigtig godt for fremtidens designudgangspunkt, siger Ida Rehnström, kommunikations- og kampagneansvarlig i FSC Danmark.

Årets dommerpanel bestod af designerne Rikke Frost og Jonas Pedersen, Christian Grosen Rasmussen fra Fritz Hansen, medstifter af designvirksomheden Munio Peter Rantzau, samt Commerciel PR-ansvarlig i IKEA Dorte Hjorth Harder.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11