23948sdkhjf

FSC lukker ned for russisk træ

Så længe den væbnede konflikt i Ukraine står på, har certificeringsorganet FSC valgt at suspendere alle certificeringer af træ fra Rusland og Belarus. Det betyder, at træ- og skovprodukter fra de to lande i kke kan bruges i FSC-certificerede produkter eller sælges som FSC-certificeret noget sted i verden, så længe konflikten fortsætter.

– Alle vores tanker går til Ukraine og dets folk, og vi deler deres håb om en tilbagevenden til fred. Vi udtrykker også vores sympati med de mennesker i Belarus og Rusland, som ikke ønsker denne krig, udtaler FSC’s generaldirektør Kim Carstensen.

For fortsat at beskytte skovene i Rusland vil FSC give indehavere af FSC-skovcertifikater i Rusland mulighed for at bevare FSC-certificeringen af deres skovdrift, men uden tilladelse til at handle eller sælge FSC-certificeret træ.

– Vi skal handle mod aggression. Samtidig skal vi fastholde vores mission om at beskytte skovene. Vi mener, at det at standse al handel med FSC-certificerede og kontrollerede materialer, og samtidig bevare muligheden for at forvalte skove efter FSC-standarder, opfylder begge disse behov, forklarer Kim Carstensen.

Læs mere om: FSC
Kommenter artiklen (1)
Tip redaktionen
Medlemmernes egne nyheder
Se alle medlemsnyheder
Mest læste
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Seneste nyheder
Se seneste nyheder
Udvalgte artikler
Udvalgte nyheder fra forsiden
Også Montana må skære i staben
Udskiftning af 1.400 vinduer var øjenåbner for entreprenør og boligselskab
Ny varehuschef i Valby brænder for butikslivet
Hay leverer trecifret millionoverskud
November satte konkursrekord - en stor bølge rammer nu
Priserne på brænde og træpiller rasler ned
Andre Nordiske Medier
Building Supply DK
Mester Tidende
Licitationen

Send til en kollega

0.109