23948sdkhjf

Dan-Form går FSC-vejen og lover flere grønne tiltag

Med en nyopnået FSC-certificering understreger Dan-Form sit fornyede fokus på bæredygtighed, og ifølge adm. direktør Sanne Protin er det blot første skridt ad en grønnere vej for den nordsjællandske møbelproducent.

– I 2021 lancerede vi et fornyet fokus på vores indvirkning på miljøet og hvordan vi kan gøre Dan-Form mere bæredygtig for fremtiden. Et af målene i processen har været FSC-certificeringen. Dét at vi sikrer, at træet i vores produkter kommer fra bæredygtig skovdrift, hvor der samtidig er ordentlige forhold for arbejderne, taler meget ind i vores værdier som en dansk virksomhed, forklarer direktøren.

Det bæredygtige fokus blev for alvor oppet, da virksomheden i begyndelsen af sidste år hentede Erling Pallesen ind til den nye rolle som Quality Manager. Her går en del af arbejdet med at sikre dokumentation og at gældende lovgivning overholdes, hvilket også omfatter virksomhedens aftryk på miljøet samt bæredygtighedsinitiativer gennem hele forsyningskæden. Erling Pallesens arbejde ledte til, at Dan-Form som første skridt på vejen skød gang i certificeringsprocessen i oktober sidste år, og nu er certifikatet altså i hus.

Det betyder, at alle nye designs fra i år vil være produceret af FSC-certificeret træ, mens det fra 2025 vil gælde alle produkter i kataloget.

 – Møbelbranchen har historisk set ikke været den mest miljøvenlige, og vi mener at tiden er moden til at forsøge at forbedre det. Vi har flere gode initiativer planlagt for Dan-Form, så vi kan fortsætte vores planer om at formindske vores miljøpåvirkning, og nogle af dem vil blive lanceret sammen med vores 2022-designs fortæller Sanne Protin, der dog understreger, at det blot er begyndelsen for virksomheden.

– Der er mere at gøre og det kommer til at tage noget tid, men vi vil fortsætte med løbende at forbedre vores miljømæssige aftryk, fastslår hun.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.343